PARTNERSTVO

Ambasadorica Kormak: Podrška nastavku poslovne saradnje EPBiH i ''Microsofta''

Ovaj ugovor nam daje snagu, pravo i mogućnost da našim kompanijama kažemo da će njihova intelektualna prava biti zaštićena

Arhiv

Avaz.ba

25.9.2018

Bajazit Jašarević, generalni direktor, i Muhamed Ražanica, izvršni direktor za ekonomske poslove, u ime JP ''Elektroprivreda BiH'', i Omar Krivošija, direktor ''Microsofta BiH'', u prisustvu Morin Kormak (Maureen Cormack), ambasadorice SAD u BiH, potpisali su Ugovor o nastavku poslovno-tehničke saradnje.

Ugovorom je JP ''Elektroprivreda BiH'' omogućeno da i u narednom periodu ostvari pristup aktuelnim verzijama ''Microsoft'' proizvoda te nastavi proces digitalne transformacije unutar kompanije uz podršku ''Microsofta''.

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da JP ''Elektroprivreda BiH'' partnerstvo s američkim kompanijama zasniva na poštivanju važećih zakona.

- Ovaj ugovor nam daje snagu, pravo i mogućnost da našim kompanijama kažemo da će njihova intelektualna prava biti zaštićena jer ''Elektroprivreda BiH'' u potpunosti poštuje zakone, a to predstavlja garanciju za sigurnost investicija. Našim kompanijama možemo reći da će u BiH biti zaštićeni - kazala je Kormak.

Zvanično partnerstvo EPBiH i ''Microsofta'' započeto je 2005. godine. Otad dvije kompanije zajedno rade na projektima digitalizacije radnog okruženja, povećanja produktivnosti, poboljšavanja procesa izvještavanja, upravljanja projektima i korisnicima, osiguranja infrastrukture i visoke dostupnosti te uvođenja novih e-usluga.

- Zadovoljstvo je da smo u prilici nastaviti saradnju s JP ''Elektroprivreda BiH'', s kojom smo ranije uspješno realizirali mnoge projekte koji su doprinijeli poboljšanju različitih segmenata poslovanja ove kompanije. Raduje me to što EPBiH prepoznaje mogućnosti koje pružaju ''Microsoft'' rješenja, posebno u kontekstu povećanja produktivnosti, sigurnosti i uvođenja novih e-usluga i što prati IT trendove da bi dodatno povećala konkurentnost na tržištu - rekao je Krivošija.

Naglašavajući da Ugovor o nastavku poslovno-tehničke saradnje s kompanijom ''Microsoft'' predstavlja potvrdu dugogodišnje uspješne saradnje i povjerenja uz poštivanje zakona, Bajazit Jašarević posebno je zahvalio vladi SAD i ambasadorici Kormak na podršci koju pružaju BiH.

- Bez podrške vlade SAD, naša država bi imala teškoća. Vaše razumijevanje i podrška koju nam dajete posebno su važni u situacijama kada je BiH na raskrsnicama, na kojima teško sama pronalazi rješenja. Ekselencijo, zahvaljujem Vam u ime uposlenika naše kompanije i u ime građana BiH na smjernicama koje ste nam davali - rekao je direktor Jašarević.

Generalni direktor JP ''Elektroprivreda BiH'' upoznao je američku ambasadoricu s aktuelnim statusom projekta Blok 7, za čiji je nastavak realizacije potrebna odluka Parlamenta FBiH na koju se čeka.

- Kada je ''Elektroprivreda BiH'' u pitanju, dileme nema. Gradit ćemo Blok 7 – kazao je Jašarević.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.