IZBORI 2018.

Dodik na mjestu genocida: Srebrenica je izmišljena globalna politika Amerike i NATO saveza

U naredne četiri godine, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS citirajući presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, "srpska Srebrenica" će biti preporođena

Dodik na skupu u Srebrenici. S.Smajlović

S.Sm.

25.9.2018

Srebrenica je izmišljena globalna politika Sjedinjenih Američkih Država i NATO saveza. Govore da je Srebrenica mjesto vandala, zločina koji su počinili Srbi. Izmišljaju broj žrtava, a ne kažu da je u Memorijalnom centru Potočari ukopano više od 2.000 bošnjačkih vojnika koji su poginuli u ranijim borbama, istaknuo je na današnjem predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici u tamošnjem kulturnom centru Milorad Dodik, lider ove stranke. 

Govoreći o novom srpskom rukovodstvu u srebreničkoj općini, Dodik je kazao da su oni, zahvaljujući Vladi Srbije i RS, postigli više nego bošnjačko rukovodstvo za proteklih 20 godina. U naredne četiri godine, Dodik je kazao da će "srpska Srebrenica" - citirajući doživotnom kaznom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića - biti preporođena. 

Tvrdi da će iduće godine pokrenuti rad Banje Guber i još nekoliko preduzeća, koja će samo u toj godini uposliti više od 400 radnika.

Nabrojao je sve projekte koje je Vlada RS do sada realizirala u Srebrenici, dok Vijeće ministara BiH neće da prihvati nijedan od 28 projekata ove  općine za koje je na investicionoj konferenciji prije skoro tri godine obećala sredstva, a do danas nije uplaćena ni marka.

Na skupu su predstavljeni Željka Cvijanović za predsjednika RS, kandidati za Narodnu skupštinu RS i kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, s nosiocem liste Stašom Košarcem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.