NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Više birača nego stanovnika

Naši novinari otkrivaju detalje finansijskog izvještaja o poslovanju Federalne direkcije robnih rezervi

Avaz.ba

26.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje nove detalje o izbornim nepravilnostima i neregularnostima, otkrivamo nove apsurde u gradovima, pročitajte gdje se najviše vara i kako, te gdje je više birača nego stanovnika.

Naši novinari otkrivaju detalje finansijskog izvještaja o poslovanju Federalne direkcije robnih rezervi, otkrivamo šta je nestalo iz robnih rezervi. Za „Avaz“ ispovijest je dala Mirsada Kastrat–Mujanović, supruga borca Armije RBiH Huseina, koji je uhapšen krajem jula u Priboju. Pratili smo i tok dešavanja otmice koja se desila u nedjelju na nigerijskim vodama. Iz firme koja pregovara s piratima poručuju da su oteti pomorci, među kojima je i Bosanac, dobro. Naša novinarka razgovarala je i s dobitnikom nagrade „Meša Selimović“. Ugledni književnik Mehmedinović za naš list poručuje: „Nije nam dobro više od 25 godina.“

Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ piše o drami SDA s osvrtom: „Bez Sulje na izbore“. Ličnost dana je Zadranin Luka Modrić za kojeg je i „New York Times“ objavio da je najbolji igrač svijeta. Na stranama Globusa pratili smo dešavanja požara u Hrvatskoj. Pročitajte u kojem dijelu je vatra zaprijetila kućama. Donosimo i poruke američkog predsjednika Trampa u Generalnoj skupštini UN-a. Pročitajte i razloge zašto je Merkel odbila doći na večeru u Erdoanovu čast.

Na Izbornim stranama donosimo rekaciju Ambasade Velike Britanije na izjave Dodika, poručili su:„ Netačno je da se miješamo u izbore“, a prenosimo i poruku reisa Kavazovića o političkom stavu njegovog brata, te navodi da on ne oslikava stav Islamske zajednice u BiH.

Pročitajte poruku PDA s predizbornog skupa, jasni su: „Naš izbor za Predsjedništvo BiH je Fahrudin Radončić“. Zbog govora mržnje Centralna izborna komisija izrekla prve novčane kazne za neke stranke, pročitajte ko je i koliko kažnjen.

Savez za bolju budućnost održao je sinoć velike stranačke skupove u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju. U pobjedničkoj atmosferi u prepunim dvoranama građanima su se predstavili kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti. Govoreći o tome kako vratiti i sačuvati stanovništvo u BiH, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, praćen skandiranjem i aplauzima, poručio je: „Lično ću se založiti da svaka majka koja rodi troje djece dobije status penzionera do kraja života“.

Nasir Beganović, kandidat SBB-a za Parlamentarnu skupštinu BiH, obraćajući se na skupu u Maglaju, izričito je rekao: „Traktoristu iz Laktaša može zaustaviti samo Radončić.“

Bavili smo se i najavom održavanja Skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo Ljekarske komore KS, objavljujemo imena kandidata za predsjednika, te saznajemo ko i kako pokušava minirati izbor kanidata koji ima podršku većine ljekara.

Pročitajte za koliko je poskupjelo gorivo u RS te hoće li se ovi nameti preliti i na Federaciju. Bavili smo se i zakonima koji u ladicama parlamenata FBiH kupe prašinu. Pročitajte koliko je izgubljeno para samo zbog opstrukcija Zakona o turizmu.

Crna hronika na svojim stranama objavljuje saslušanje kanibala iz Krupe. Pročitajte kako se ponašao dok je pričao o ubistvu majke, te zbog čega je zaplakao u policijskoj stanici. Sud je potvrdio i kaznu za smrt dječaka iz Bihaća, 33 godine robije Kjari Pašić. Pročitajte i ime stradalog Zeničanina u nesreći u Austriji.

Edo Majka poručio je „Svake godine dotaknemo neko dno“, a cijeli intervju možete pročitati na stranama „Jet Seta“. 

Još jedan zanimljiv razgovor donosimo i na stranama Sporta sa Tinom Svenom Sušićem, koji otkriva šta ga je promijenilo, koji momenat u životu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.