SAOPĆENJE

SBB: Dok se Radončić borio protiv velikosrpskog zla, Izetbegović je bio saradnik UDBA-e

Najprljavijom izmišljotinom pokušavaju sakriti prošlost svog predsjednika i strah od izbornog poraza, navodi se u saopćenju

Pres-centar SBB-a

26.9.2018

Povodom saopćenja SDA u kojem prigovara što će PDA podržati Fahrudina Radončića za Predsjedništvo BiH i ponovnog plasiranja laži da je Radončić tobože optužio Bošnjake za početak rata u BiH, SBB saopćava: 

Najprljavijom izmišljotinom SDA pokušava sakriti prošlost Bakira Izetbegovića i sakriti strah od izbornog poraza.

Fahrudin Radončić je pisao protiv Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i SDS-a u vrijeme kada je Bakir išao na osnivačku sjednicu Skupštine SDS-a i uvjeravao Bošnjake da je dobro što se SDS pojavio na političkoj sceni, a ta stranka je potom bila na čelu genocida i ubijanja stotina hiljada Bošnjaka.

Dok se Radončić i prije početka agresije na BiH transparentno borio protiv velikosrpskog zla i bio žrtva progona, Bakirovo ime i prezime se može naći u novootkrivenom Djelovodniku saradnika UDBA-e od 1970. do 1992. godine, gdje se ustanovljava da je praktično špijunirao očeve saradnike.

Historijska varalica iz Vijećnice, koji je gledao u lice žrtvama genocida i licemjerno lagao, nastavlja s metodom da će sto puta plasirana laž na kraju postati istina, ali mu to, kada je Radončić u pitanju, nije dalo nikakav rezultat. Radončićev predratni, ratni i poratni životni put su čisti kao suza, u kući ima tri šehida, više je izgradio za BiH i Bošnjake nego što je nesposobni Bakir nacrtao.

Hiljade ljudi na tribinama diljem BiH, opća omiljenost Radončića u narodu i politika koja će završiti epohu dvojca bez kormilara, odnosno Bakira i Sebije, zaista je uplašila silnika koji je u životu srušio sve, pa i samu SDA.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.