IZBORI 2018.

PDA: Glavni krivac za ovakvo stanje boraca je SDA iz koje smo mi izašli

Osvrnuo se potom i na komentare iz SDA da će u koaliciju sa SBB-om

E. Skokić

E.Sk

26.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Pokret demokratske akcije (PDA) u srijedu uvečer održao je centralni predizborni skup u prepunoj sali Kulturnog centra “Alija Izetbegović” u Kalesiji. Senad Alić, predsjednik povjereništva u TK, govorio je o izdajnicima Tuzlanskog kantona koji su najmnogoljudniji kanton doveli u putnu blokadu jer su, kako kaže, građane TK prodavali za lične interese.

- Mi hoćemo da radimo, ali i odgovaramo vama. Oni to nisu nikada radili, nikada vam nisu račune polagali. Nemojmo dozvoliti 7. oktobra da ponovo ostane raspodjela javnih prihoda 2:1 u korist Sarajevskog kantona. Osnovali smo PDA da ispravimo ovu višedecenijsku nepravu. Nedo Bog da neko pomisli da mi ne volimo naš glavni grad. Mi volimo, poštujemo i cijenimo glavni grad, ali oni ne poštuju i ne cijene nas – kazao je Alić praćen ovacijama.

Osvrnuo se potom i na spočitavanja iz SDA da će u koaliciju sa SBB-om rekavši da je SDA kolairala i sa SNSD-om i sa SDS-om. 

 – Molim vas da 7. oktobra potvrdimo naše historijsko “ne” - kazao je Alić.

Prisutnim u KC “Alija Izetbegović” obratili su se i kalesijski kandidat PDA, za koje je Elzina Pirić, poredsjednica OO PDA Banovići, kazala kako ih nisu uspjeli kupiti za 250.000 KM kada su oni sa drugim zastupnicima u Skupštini TK smijenili Vladu TK na čelu sa Begom Gutićem.

- Mi nismo nikakvi izdajnici. Oni su prodali ideju rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. A to je da gradimo jaku BiH sa jakom lokalnim zajednicima. Prodali su ideju da gradimo društvo jednakih šansi – rekla je Elzina Pirić i nastavila:

- Ti iz SDA su prodali i Aliju i Sulejmana, a sada nas nazivaju izdajnicima. Pred svake izbore oni nam pričaju priču o zveckanju oružja. Pa, dosta nam je te priče. Jedna od njihovih izdaja je i onaj dan kada su izveli policiju da tuku naše borce. Mi naše borce moramo čuvati kao svetinju. Glavni krivac za ovakvo stanje boraca je politička partija iz koje smo mi izašli i Fadil Novalić i Salko Bukvarević – rekla je Elzina Pirić, čiji je govor prekinuo ulazak u sali predsjednika PDA Mirsada Kukića, a prisutni su dugotrajno aplaudirali i skandirali “Kuko, Kuko....”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.