EMOTIVNO

Otac male heroine Dalal za njen rođendan: Ako mora, zašto ja nisam u tom krevetu, a ona da je dobro...

Ne bi trebalo da gledam kako joj nekad samo zasuze okice, a ne plače, samo se stvore suze i kapaju na jastuk

Dalal već godinu vodi bitku protiv leukemije

Avaz.ba

26.9.2018

Mala heroina Dalal Omerović, koja već godinu vodi bitku protiv leukemije, proslavila je drugi rođendan u bolnici u Esenu.

Roditelji su bili uz nju, a njen otac Hajrudin objavio je emotivni status na Facebooku.

- Danas je njen drugi rođendan. Ovako izgleda moje dijete na svoj drugi rođendan. Bez kosice, bez trepavica, sa tragovima obrva, oteklo, preumornog pogleda. A ne bi trebalo. Ne bi trebalo da ovako izgleda dijete od dvije godine. Ne bi trebalo da svako jutro idem u bolnicu i sjedim pored njenog krevetića. Ne bi trebalo da je gledam kako leži cijeli dan, uvijek zatvorenih usta jer ne može gutati, ne može pričati. Ne bi trebalo da joj držim glavicu dok povraća krv i sluznice koje se odvajaju od organa. Ne bi trebalo da gledam kako joj nekad samo zasuze okice, a ne plače, samo se stvore suze i kapaju na jastuk.

Ne bi trebalo. Ali neko je odredio da tako mora biti. A ne razumijem. Ako mora, zašto ja nisam u tom krevetu, a ona da je dobro? Ona je mrvica. Ništa nije vidjela, ništa još nije doživjela.

Danas ćemo joj obući neku finu majicu, sa slikom mini maus, ona je voli. Imat će i tortu sa dvije svijeće, ali neće je probati, ne može. Bit će i balona. Sinoć su sestre zalijepile na njen prozor neke trakice i balone od rukavica, sa nacrtanim licima. Da bar nešto, da je bar malo razveselimo. Ali ona će biti u svom krevetiću danas. Možda će moći malo sjediti kad je podignemo. Možda će se malo i nasmijati,jučer nije, samo je ležala. Neće biti druge dječice. Neće biti smijeha, dječije vriske. Bit će tišina, prilična.

Tako igleda život dječice sa rakom.

A mi, roditelji, strahujemo svaki dan, ali i vjerujemo da će biti bolje. Da će se naše dijete opet smijati,veseliti, trčati, igrati - napisao je 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.