IZBORI 2018.

Drugima fali ili vojska ili general, a SBB ima i vojsku i generala

Mene je sramota šta oni obećavaju. Ali, ja im to više ne dam. Ne dam im da me tjeraju iz države, rekao Poturak

S. Saletović

Pres-centar SBB-a

26.9.2018

Savez za bolju budućnost sinoć je imao skup i u sarajevskoj općini Ilidža.

U prepunoj dvorani, između ostalih, govorio je Izudin Bajrović, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo i prvak Drame Narodnog pozorišta u Sarajevu. On je na početku svog govora kazao da je obukao plavi sako, jer slika govori više od hiljadu riječi, pokazao na plavu boju i simbolično poručio da će ta boja nakon 7. oktobra biti popularna i u modi, aludirajući na apsolutnu pobjedu SBB-a i predsjednika Fahrudina Radončića.

- Oni će otići 7. oktobra, ali neko mora da popuni ta mjesta, a hajde sad objektivno, ko jedini može odmah početi da radi? Kome to ne treba 100 dana da počne, ko ima sposobne provjerene ljude, najaktivnije zastupnike, ko će imati predsjednika, premijere? Pa, SBB. Zašto? Pogledajte sve druge, ili im fali vojska ili general, a SBB ima i vojsku i generala - kazao je Bajrović.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+35

Dževad Poturak, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, kazao je da voli Brčko, Bijeljinu, Krajinu, Sarajevo, a ono što posebno voli je narod Sandžaka.

- Još jednom ću im poručiti: Nemojte nas dirati, nemojte nas dijeliti. Za ljude koji 30 godina vladaju, koji su uzeli vlast i svaki dan nas šamaraju, oni imaju obraza da kažu: Mi vam obećavamo kontejnere. Oni obećavaju korpe za smeće. Ljudi, pa zar nije normalno da mi to već imamo sve. Mene je sramota šta oni obećavaju. Ali, ja im to više ne dam. Ne dam im da me tjeraju iz države. Kažu: Najbolje ti je u Holandiji, Crnoj Gori, Prijepolju, Novom Pazaru. Gdje? Ovo je naša zemlja Bosna i Hercegovina. Ja im ne dam minute jedne poslije 7. oktobra. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Dobijem ovih dana škakljive poruke: „Dići ćemo te uzrak zajedno s predsjednikom“, „Zapalit ćemo ti auto“, „Otet ćemo ti djecu“... Ma, ne dirajte mi djecu, spremni su ko zmajevi, pojest će vas - kazao je Poturak.

Na Ilidži su govorili i Sanela Prašović-Gadžo, kandidatkinja za Parlament FBiH, te Selma Banda, potpredsjednica Foruma mladih SBB-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.