REAKCIJE

Rudari Banovića: Laž je da podržavamo Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH

Podržat ćemo isključivo čovjeka koji će najbolje zastupati naše interese i naše projekte, zaključuje se u saopćenju Sindikata rudnika Banovići

Avaz.ba

26.9.2018

Saopćenjem za javnost večeras u se oglasili i iz Sindikalne organizacije RMU "Banovići". Saopćenje prenosimo u nastavku. 

Nakon širenja netačnih informacija da rudari rudnika Banovići podržavaju Šefika Džaferovića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i to na osnovu fotografije napravljene u Bosanskom Šamcu na obilježavanju godišnjice smrti predsjednika Sulejmana Tihića, Sindikat Rudnika upućuje saopćenje kojim se ograđuje od pomenutih navoda.

Četa za spasavanje rudnika Banovići i svi rudari koji su u prilici, posjete mezar predsjednika Sulejmana Tihića i odaju počast na godišnjicu njegove smrti. Rudari ne mogu dozvoliti da bude zaboravljen čovjek, patriota i demokrata, veliki državnik i poštivaoc rudara. Ružno je što se ovakav događaj želi zloupotrijebiti za ostvarivanje ličnih interesa. 

Zato odgovorno tvrdimo da će rudari rudnika Banovići na predstojećim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH podržati isključivo čovjeka koji će najbolje zastupati naše interese i naše projekte, zaključuje se u saopćenju Sindikata rudnika Banovići. 


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.