IZBORI 2018. Borce pozvali da glasanjem smijene vlast koja ih je ugrozila

BOSS: Sazivanje sjednice Doma naroda dokaz da je borce prevarila aktuelna vlast

Evidentno je da nije ni postojala namjera usvajanja boračkog zakona

Avaz.ba
27.09.2018 12:12

Foto: Arhiv

Povodom dokazane prevare demobilisanih boraca od aktuelne vlasti i poziva na politički otpor i izborni protest glasanjem protiv nemoralne vlasti, saopćenjem se oglasila i Bosanska stranka - BOSS Mirnes Ajanović.

U saopćenju se navodi kako je današnje sazivanje sjednice Doma naroda očit dokaz da je i sjednica Predstavničkog doma mogla biti sazvana te da je ovaj potez očit dokaz prevare boraca od vlasti.

- Održavanje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH dokazuje da se mogla održati i sjednica Predstavničkog doma, kako bi se usaglasili različito usvojeni tekstovi zakona o pravima demobilisanih boraca, što dokazuje brutalnu prevaru boraca od vlasti i njihovih političkih sluga - istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Evidentno je da nije ni postojala namjera usvajanja boračkog zakona, da su borci i njihove porodice žrtve nehumane obmane i da su žrtve smišljenog napada vlasti na borce 5. septembra, kako bi se razbili borački protesti. 

- Korištenje brutalne policijske sile protiv boraca, pa i policijskih pasa, uz djelovanje i svojevrsnim bojnim otrovima koji su izazvali teške zdravstvene posljedice kod mnogih boraca i inicirali smrt borca Rame Bećirovića, obavezuje na otvoreni politički otpor i masovni izborni protest svih građana 7. oktobra, glasanjem protiv nemoralne vlasti i njihovih saveznika. Time bi se oduzela vlast i moć političkim prevarantima i spriječilo zloupotrebljavanje policije u svrhe premlaćivanja boraca i svih koji traže svoja prava - upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

NA VRH