IZBORI 2018. Stranačke aktivnosti u Bosanskoj krajini

Sa skupa PDA u Prijedoru: S dijasporom želimo partnerski odnos

Naš cilj je i da svim Bosancima i Hercegovcima damo mogućnost da mogu u svojoj zemlji živjeti od svog rada

M.Z.
27.09.2018 17:30

S današnjeg skupa u Prijedoru

Foto: D. Stojnić

Azmir Husić, potpredsjednik PDA BiH, poručio je danas u Prijedoru s centralne tribine ove stranke da PDA nije stranka lokalnog, već BiH nivoa. Tako će se ubuduće i afirmirati, širom BiH. Poruke PDA su, kako je rekao, vrlo jasne. 

- Naši ciljevi su tolerancija i suživot. No, naš cilj je i da svim Bosancima i Hercegovcima damo mogućnost da mogu u svojoj zemlji živjeti od svog rada. I da ovdje trebaju ostati - rekao je Husić.

Primarijus doktor Azra Pašalić, nosilac liste PDA u izbornoj jedinici 1, rekla je da PDA želi ravnomjeran razvoj svih općina i gradova u BiH, kao i da se projekti iz bogatijih općina „prelijevaju“ u one siromašnije.

- Želimo razvoj ekonomije, želimo da zadržimo mlade ljude ovdje i damo im šansu. Želimo da ih stipendiramo da bi ostvarili snove o obrazovanju. Naša ciljna grupa je dijaspora. I s njom želimo partnerski odnos, to da poštujemo njihove želje prilikom ulaganja - kazala je Pašalić i dodala da je cilj PDA da lokalne zajednice imaju stručne službe zadužene za rad s dijasporom, a da na nivou države to bude i ministarstvo za dijasporu.

Na centralnoj tribini PDA u Prijedoru danas se, osim Pašalić, predstavilo još 11 kandidata ove stranke za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 1.

Tagovi

PDA Azmir Husić
NA VRH