IZBORI 2018.

Nećemo dozvoliti da Predsjedništvo ima pet članova, Srbina, Hrvata, Šefika, Bakira i Sebiju

Nećemo dozvoliti da Predsjedništvo ima pet članova, Srbina, Hrvata, Šefika, Bakira i Sebiju

S. Saletović

Pres-centar SBB-a

27.9.2018

Dvorane Centra za djecu i omladinu u općini Novo Sarajevo i „Ramiz Salčin“ u Novom Gradu bile su sinoć premale da prime sve građane zainteresirane za skupove Saveza za bolju budućnost BiH, na kojima su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti.

Skupovima je prisustvovao i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, a u dvorani „Ramiz Salčin“, u kojoj se okupilo skoro dvije hiljade građana, Radončić je poslao nekoliko državničkih poruka.

- Nemojte se bojati, nema otcjepljenja RS, nema trećeg entiteta i nema fildžan-države. Ima samo cjelovita, snažna i moćna BiH. SBB ima snage, i to što smo obećali ćemo ispuniti.

Ako budem sjedio u Predsjedništvu BiH, ne brinite se ko tamo još sjedi, Dodik, Ivanić ili Čović, Marko ili Janko. Toga se plaše trećerazredni političari i kandidati koji su naučili da čitav život budu u drugom-trećem redu, koji nikada nisu bili direktori proizvodnje, fabrike, nikada nisu radili u realnom sektoru. Mi nećemo dozvoliti da takvi predstavljaju Bošnjake. Previše imam mudrosti, znanja, povjerenja u vas i moj narod, i u BiH, da bih se plašio ko će da sjedi pored mene. Dosta je politike dinastijskog vladanja i ostavljanja BiH u amanet. BiH može da se ostavi samo narodu, borcima i građanima.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+87

Mi smo moderna evropska zemlja i nismo ničija privatna prćija da nas neko nekome ostavlja u amanet. Nećemo dozvoliti da Predsjedništvo ima pet članova, Srbina, Hrvata, Šefika, Bakira i Sebiju. Bošnjaci neće imati tri člana Predsjedništva, imat ćemo samo jednog, i to dovoljnog za onu drugu dvojicu – poentirao je Radončić, a tokom cijelog njegovog govora okupljeni građani su aplaudirali i skandirali njegovo ime.

Dodao je da će se SBB zalagati za integracije u NATO i EU te da će posebnu pažnju posvetiti porastu nataliteta.

- Kad kažem natalitet, svi već znate da ćemo tražiti zakon da sve mlade majke koje rode troje djece budu doživotni penzioneri - poručio je Radončić.

Radončić je prije skupova u Novom Sarajevu i Novom Gradu imao druženje s građanima naselja Velešići, s kojima je popio kafu i razgovarao o lokalnim problemima.

Inače, na sinoćnjem predstavljanju kandidata SBB-a govorili su i Ismir Jusko, Mirsad Kacila, Selma Porović, Jovana Vidaković, Mirvad Kurić, Amela Dautbegović, Igor Gavrić, Bilsena Šahman, Adisa Omerbegović-Arapović, Sanela Prašović-Gadžo, Ifet Mahmutović, Jasna Duraković i Samir Čajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.