REAKCIJE

Dodik: Tužilaštvo je trebalo više da uradi u slučaju Dragičević

Arhiva

Fena

28.9.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas u Banjoj Luci da jedino tužilaštvo može da riješi slučaj stradnja mladića Davida Dragičevića.  

- Tužilaštvo je trebalo da uloži više napora da bi to što prije bilo riješeno i izbjegnute bilo kakve spekulacije - rekao je Dodik novinarima.

Protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, MUP RS je podnio krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević".

Ta prijava je proslijeđena Republičkom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na daljnje postupanje.

Mediji su, pozivajući se na nezvanične izvore, javili da je Karan prijavljen zbog toksikološkog nalaza u kojem je navedeno da u krvi ubijenog Davida Dragičevića ima toksina, dok je kasnije utvrđeno da to, zapravo, nije tačno.

Prije nekoliko dana Alenu Kukiću, inžinjeru elektrotehnike iz Banje Lake određen je pritvor zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića, a Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dva policajaca, zbog sumnje da su izgubili donji veš tog banjalučkog mladića, koji bi mogao da posluži kao dokaz u tom slučaju.

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, porodica Davida Dragičevića traži da se uhapse njegove ubice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.