KAMPANJE

Metju Fild: Izbore odlučuju oni koji glasaju

S. N.

29.9.2018

 - U nedjelju, 7. oktobra, građani Bosne i Hercegovine odlučivat će u kojem će se pravcu njihova zemlja kretati u naredne četiri godine, stav je Metjua Filda (Mathew Field), ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini. Fild je nedavno stupio na ovu dužnost. Prethodno je radio u Delegaciju Evropske unije u Sarajevu, kao šef Političkog odjela ove diplomatske misije.

- Kao diplomata, ja neću glasati. Ne mogu komentirati za koga treba glasati. Ali, da ja glasam, zapitao bih se šta to želim za svoju djecu, za svoje roditelje, za sebe i svoju zemlju. Pitao bih ko ima najbolji plan za ostvarivanje tih želja, ko će napraviti pomak u otvaranju više radnih mjesta, u poboljšanju kvalitetea obrazovanja i zdravstva.

Ali, ono što Ujedinjeno Kraljevstvo može uraditi jeste da pomogne lokalnim institucijama da izbori budu slobodni i pravedni koliko god je to moguće. Zato smo pomogli ODIHR-u i „Pod lupom“ da osiguraju dovoljan broj nezavisnih posmatrača, kao i transparentne glasačke kutije. Ostalo je do vas. Vi odlučujete tako što ćete izaći na izbore i glasati.

Neizlazak je prihvatanje statusa quo i glas sam po sebi. Izbore odlučuju oni koji glasaju.Izađite i osigurajte da o svojoj budućnosti odlučujete baš vi – poručio je Metju Fild, ambasador Velike Britanije u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.