POSJETA

Radončić obišao UNIS GINEX, jednog od lidera namjenske industrije u BiH

Avaz.baPress centar SBB

29.9.2018

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić posjetio je danas kompaniju UNIS GINEX u Goraždu.  

UNIS GINEX je kompanija za proizvodnju i promet hemikalija, pripalnih i inicirajućih sredstava. Predsjednika Radončića i delegaciju SBB-a ugostila je direktorica Munevera Fočo, a prisustvovao je i ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Nermin Džindić. 

Radončić je nakon obilaska postrojenja kazao da mu je veliko zadovoljstvo vidjeti kompanije koje prave briljantne ekonomske i razvojne rezultate. 

- Današnja posjeta je dokaz toga da je naš resorni ministar Nermin Džindić napravio takav ambijent da se naša namjenska industrija, od nečega što se htjelo jeftino privatizirati, pretvorila u ozbiljnu razvojnu granu koja zapošljava na stotine ljudi više i gdje prosječne plaće rastu i do 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Stoga je to zaista za čestitanje i njemu i ljudima iz GINEX-a – kazao je Radončić. 

Trenutno, UNIS GINEX Goražde ima 680 radnika, od kojih je 25 visokoobrazovanih stručnjaka različitih profila, čiji se broj stalno povećava.

To je kompanija koja više od 80 posto svoje ukupne proizvodnje izvozi u Mađarsku, Tursku, Hrvatsku, Slovačku, Grčku, Njemačku, Maleziju, Makedoniju, SAD, Češku, Italiju, Egipat, Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju, Španiju, Švicarsku, Ukrajinu, Čile, Izrael, Singapur, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate, Rumuniju, Ekvador, Veliku Britaniju, Belgiju.

Firma UNIS GINEX Goražde posjeduje vlastiti razvojni centar i proizvodne radionice, što joj omogućava da ponudi svoje cjelokupno iskustvo u realizaciji projekata, uključujući obuku osoblja, nabavku i instaliranje opreme s proizvodnjom prve serije proizvoda i probni rad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.