DEMANTI

Mulabdić: MUP i ja nismo zaprimili nikakvu informaciju OSA-e o paljevini automobila Arapovićke

Spinovanje informacija od određenih stranačkih struktura u toku izborne kampanje i korištenje određenih režimskih medija za plasiranje lažnih informacija neće pokolebati SBB i mene

Mulabdić: Nismo zaprimili nikakvu informaciju o rezultatima istrage koju je provela OSA

Avaz.ba

30.9.2018

Povodom niza neistinitih navoda koje je "Slobodna Bosna" u subotu, 29. septembra ove godine, objavila na svom portalu u tekstu pod naslovom "OSA otkrila, MUP Kantona sakriva...", ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić reagirao je demantijem.

Demanti ministra Mulabdića prenosimo u cijelosti:

- Automobil potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović-Arapović zapaljen je 18. septembra ove godine i od tada MUP Kantona Sarajevo i ja osobno kao ministar MUP-a nismo zaprimili bilo kakvu informaciju o rezultatima istrage koju je provela OSA.

Uprava policije MUP-a KS, pod nadzorom Tužilaštva KS, provodi istragu o ovom krivičnom djelu, a kada budu identificirali počinioca, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

U potpunosti odbacujem insinuacije autora teksta "Slobodne Bosne" da sam kao ministar MUP-a KS u Policijskoj upravi Novi Grad intervenirao za osobu A. Ć. da "odustanu od progona za određena krivična djela".

Kao što sam već nekoliko puta u medijima istakao, donošenjem zakona za vrijeme mandata SBB-ovih ministara Ismira Juske i mene osobno, policija je, osim operativne, dobila i budžetsku samostalnost, a time je stavljena i tačka na njenu depolitizaciju, odnosno potpunu operativnu samostalnost, koja se u potpunosti provodi bez bilo kakvih stranačkih, političkih pa i porodično-privatnih interesa i utjecaja.

Spinovanje informacija od određenih stranačkih struktura u toku izborne kampanje i korištenje određenih režimskih medija za plasiranje lažnih informacija s ciljem političkog zastrašivanja, SBB kao političku opciju i mene osobno kao pripadnika ove stranke neće pokolebati da i dalje istrajavamo na eliminiranju prisutnih pošasti od kojih "boluje" naše društvo.

Funkciju ministra MUP-a KS obavljat ću i dalje u skladu sa zakonskim propisima, odlučno i profesionalno.

Posebno vjerujem u stručnost, nepristrasnost i profesionalnost policijskih struktura Uprave policije MUP-a KS i u to da će, u što kraćem periodu, identificirati i pred lice pravde izvesti osobe ili više njih koji su počinili ovo gnusno krivično djelo - saopćio je ministar Mulabdić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.