MOJA PRIČA

Bahrudin Hadžiefendić: Dugo sam svirao harmoniku, uživam uz Halidove i Čoline pjesme

Porodica je najveće bogatstvo koje čovjek može imati

Bračni par Hadžiefendić: Uživaju u šetnji Tuzlom. Ahmet BAJRIĆ

Razgovarao: Edin SKOKIĆ

30.9.2018

Doktor Bahrudin Bato Hadžiefendić uistinu slovi za jednog od omiljenih Tuzlka, jer je svojim angažmanom i odnosom prema rodnom gradu stekao ogromne simpatije sugrađana. Zbog velikog broja profesionalnih obaveza, Hadžiefendić ima veoma malo slobodnog vremena, ali ga provodi isključivo u krugu porodice i dugogodišnjih prijatelja.  

Odlazak u prirodu

- Čim se ukaže prilika, sa suprugom Danielom i sinovima Benjaminom i Sanjinom odlazim negdje u prirodu ili u neki drugi grad čisto kako bih se izmakao od svakodnevice i tema koje nas okružuju. Uživam u vremenu provedenom u krugu porodice, jer je to najveće bogatstvo koje čovjek može imati – kaže Hadžiefendić.

Bato, kako ga u Tuzli odmila zovu i kako ga prepoznaju, voli s društvom provoditi vrijeme u ugodnom ambijentu bosanskih kafana u kojima se svira starija urbana narodna i zabavna muzika.


- Naravno da ponekad volim i zapjevati, ljekari su poznati po tome. Uživam u pjesmama Harisa Džinovića, Halida Bešlića, Zdravka Čolića, Petra Graše... Uživam i u druženju sa prijateljima, pogotovo u prirodi uz roštilj. Imam sreću da se sa prijateljima u deset minuta mogu dogovoriti za odlazak na izlet ili putovanje i, bez lažne skromnosti, uvijek nam bude dobro. Sretan sam što sam očuvao svoja dugogodišnja prijateljstva i što sada, kad smo porodični ljudi, i naša djeca idu našim stopama.

Dobri filmovi

Ipak, kad je u kući, voli pogledati dobre akcione ili triler filmove, mada je, priznaje, takvih dana veoma malo u toku godine. Sport nije bila njegova sfera interesiranja, jer je, kako kaže, njegova najveća ljubav hirurgija.

- Muziku, zaista, volim, a kako i ne bih kad sam poslije završene Muzičke škole dugo svirao harmoniku. U posljednje vrijeme veoma rijetko zasviram, ali zato, kako sam vam rekao, volim zapjevati u društvu prijatelja – iskren je Hadžiefendić.

Specijalizacija i doktorska disertacija

Doktor Hadžiefendić trenutno je uposlenik Ministarstva zdravstva TK, dok je na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli na specijalizaciji iz opće hirurgije. Specijalizacija traje pet godina. Hadžiefendić je, također, u završnoj fazi odbrane doktorske disertacije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.