IZBORI 2018.

Proevropski blok: Sinoćnji skup SDA u Konjević-Polju je sramotan za sve preživjele i njihove porodice

Ako ne glasate za Salkića i Ramića, nećete dobiti ništa, jasno su poručili iz SDA

Arhiv

Avaz.ba

1.10.2018

Sinoćnji predizborni skup SDA na jednom od najvećih mjesta stradanja Bošnjaka u Podrinju, u Konjević-Polju, sramotan je za sve preživjele i njihove porodice, smatraju predstavnici Proevropskog bloka iz Srednjeg Podrinja. 

Podsjećaju Salkića da je na stratište, na mjestu gdje su 1995. godine strijeljane stotine Bošnjaka, napravio "dernek" i "narodno veselje", uz krajnje neprimjereno gostovanje izvorne grupe "Meraklije".

- Zgroženi smo i djelima i riječima Ramiza Salkića. Govoreći o tome kako na mjestu "investicija" koje SDA najavljuje, a nikad ne dolaze, planira zaposliti "naše ljude", zapitali smo se svi mi koji nismo u njegovoj partiji, ko su to "naši ljudi"? Da li samo članovi stranke i šta s ostalima koji nisu u SDA? Ipak, to nas ne sekira, jer Salkić samo obećava, a ništa ne uradi da obećano i ispuni. To se vidi i po tome što je Srednje Podrinje, na koje se poziva i u koje navodno dovodi investicije – najnerazvijeniji dio entiteta Republika Srpska i države Bosne i Hercegovine, tvrde u Proevropskom bloku za ovu regiju.

Salkićevu najavu da će "ministar Ramić investirati još 35 ili 45 miliona maraka" u ovaj dio BiH smatraju uvjetovanjem glasača.

- Ako ne glasate za Salkića i Ramića, nećete dobiti ništa, jasno su poručili iz SDA. Otkud pravo njima dvojici da raspolažu parama Bosanaca i Hercegovaca, Bošnjaka, kao da je privatna kasica SDA - pitaju iz Proevropskog bloka.

Oni su pozvali aktuelnog ministra za izbjegle i raseljene FBiH Edina Ramića da nabroji firme preko kojih su išle investicije u Srednje Podrinje i neka odgovori Bošnjacima, povratnicima u Srednje Podrinje, jesu li istinite priče da su te firme i preduzeća vlasništvo njegovih prijatelja iz Kalesije, a koje su trebale biti ravnomjerno raspoređene po podrinjskim općinama.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.