IZBORI 2018.

Hadžikadić: Suzdržite se od upotrebe javnih resursa u predizborne svrhe

Kandidati u toku radnog vremena, ako su plaćeni iz budžeta bilo kojeg nivoa uprave, ne smiju da se bave predizbornim aktivnostima nego redovnim poslovima u službi građana

Press

Avaz.ba

1.10.2018

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Hadžikadić je dostavio saopćenje za javnost u našoj redakciji koje prenosimo u cijelosti.

Hadžikadić je pozvao rukovodioce javnih preduzeća da se suzdrže od korištenja javnih resursa u predizbornoj kampanji i podsjetio ih da javna preduzeća nisu vlasništvo političkih stranaka nego građana.  

- Samo jedan u nizu primjera zloupotrebe resursa u predizborne svrhe zabilježen je u Vitezu, 28. septembra u 13 sati - navodi se u saopćenju. 

Hadžikadić je, osim rukovodilaca javnih preduzeća, pozvao i sve kandidate da se suzdrže od korištenja službenih automobila i bilo kakvih drugih resursa za promoviranje bilo koje političke opcije, jer kako navodi u saopćenju - takva praksa je  protuzakonita i krajnje neprimjerena te dodao da kandidati u toku radnog vremena, ako su plaćeni iz budžeta bilo kojeg nivoa uprave, ne smiju da se bave predizbornim aktivnostima nego redovnim poslovima u službi građana. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.