BANJA LUKA

Dačić: Ja sam ministar vanjskih poslova, ali ovo su naši unutrašnji poslovi

Srbija se ne miješa u to ko će za koga glasati, istakao srbijanski šef diplomatije

RTRS

Vijesti.ba/Avaz

2.10.2018

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić danas se obratio na otvaranju autoputa "9. januar" na relaciji Banja Luka - Doboj, kazavši da "svako ko pokušava da uništi RS, mora biti svjestan da Srbija neće sjediti skrštenih ruku". 

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje s vama. Meni je uvijek nezgodno da dolazim u Republiku Srpsku, jer sam ministar vanjskih poslova, a ovo nisu vanjski poslovi, ovo su naši unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda. Znate šta, Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, mi se ne miješamo u to za koga treba da glasate, ali ono u šta se miješamo jeste opstanak RS i prava srpskog naroda na ovom području - kazao je Dačić.

''Srbija se ne miješa u to ko će za koga glasati, ali ono u šta se miješamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području'', rekao je Dačić.

Poručio je Srbima da je očuvanje Republike Srpske najvažniji projekt i da Srbija neće sjediti skrštenih ruku ako neko pokuša uništiti Republiku Srpsku.

- Srpski narod nikad nije bio faktor nestabilnosti. Bit će taj faktor stabilnosti i dalje, ali ne dirajte slobodu srpskog naroda - istakao je Dačić.

 "Ja sam ministar, nisam neko ko zna pričati o putevima, ali je važno ovdje da svi putevi vode u Beograd", poručio je na kraju ministar vanjskih poslova Srbije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.