BANJA LUKA

Govedarica: Aleksandar Radić nije povjerenik SDS-a u Čeliću

Sve ovo podsjeća na šaradu u vezi sa slučajem "Dragičević"

Arhiv

Avaz.ba

2.10.2018

Aleksandar Radić, koji se sumnjiči za ispaljivanje zolje na zgradu "Agrama" u Banjoj Luci, nije povjerenik SDS-a u Čelincu niti bilo kakav čovjek od povjerenja Vukote Govedarice i Dragana Mektića. 

Izjavio je to na današnjoj pres-konferenciji predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, nazivajući optužbe ministra MUP-a RS Dragana Lukača kao neosnovanim i lažnim.

- Aleksandra Radića sam ja lično smijenio s mjesta povjerenika i postavio Dragana Mektića. On čak nije ni doveden u SDS od ministra Mektića i mene nego od drugih ljudi koji više nisu članovi SDS-a - rekao je Govedarica.

Kako kaže, cijela priča na današnjoj vanrednoj pres-konferenciji ministra Lukača neodoljivo podsjeća na vrijeme kada je cijeli vrh RS pokušao prikriti dokaze o ubistvu Davida Dragičevića.

- Prvo je ministar Lukač izašao u javnost s tvrdnjama da David nije ubijen, da bi taj iskaz nedavno promijenio. Imamo dokaze da je cijeli vrh RS umiješan u ubistvo Davida Dragičevića, ali taj slučaj još nije rasvijetljen, niti oni imaju namjeru da ga rasvijetle - istakao je predsjednik SDS-a.

Kako je rekao, nakon 7. oktobra, Lukač neće imati političku moć da koči istragu u slučaju "Dragičević", te da će se pravi počinioci saznati jer se cijela BiH okupila oko ovog slučaja i svi vladajući imaju obavezu i prema Davidu i prema njegovom ocu Davoru, te svim ljudima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.