NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Novalić u pljački glasova

Avaz.ba

3.10.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi izvještaj Centralne izborne komisije. Pet dana uoči općih izbora probudile su se općinske izborne komisije u našoj zemlji pa su počele dostavljati imena umrlih osoba koje se nalaze na biračkom spisku. Koliko će se još umrlih “pojaviti” do 7. oktobra? 

I opet novi skandal pred izbore. Ovaj put u režiji premijera Federacije Fadila Novalića. On je uputio skandalozan zahtjev Federalnom zavodu penzijsko-invalidskog osiguranja, u kojem je tražio lične podatke svih penzionera koji penziju u FBiH primaju putem banaka! Donosimo reakcije Veska Drljače, federalnog ministra rada i socijalne politike, i Petra Kovačevića, direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ osvrnuo se na predizbornu ceremoniju otvorenja nove osnovne škole u Sarajevu, a koja je pokazala još jednom nedostižnu bahatost Stranke demokratske akcije.

Donosimo i alarmantne podatke s Univerziteta u Sarajevu, Tuzli, Zenci i Mostaru. Broj studenata koji ove jeseni prvi put dolaze na fakultete širom BiH drastično je smanjen u odnosu na ranije godine. Zbog toga je nekoliko fakulteta bilo prinuđeno zatvoriti određene odsjeke.

Jedan od razloga tome je i sve veći odlazak mladih iz BiH. Potvrda tome dolazi iz Njemačke, gdje je donesen novi zakon o imigraciji da bi se privukao veći broj obučenih radnika iz država koje nisu u Evropskoj uniji. Više o tome donosimo u današnjem izdanju.

Pročitajte i detalje sa sjednice CIK-a o izricanju sankcija Fuadu Kasumoviću, kandidatu Nezavisnog bloka za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Stranci demokratske akcije i nosiocu liste SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Begi Gutiću.

Centralni skup Saveza za bolju budućnost BiH za Hercegovinu održan je jučer u Mostaru. Između ostalog, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, poručio je da „Onog časa kad s vlasti 7. oktobra odu gospodin Izetbegović i njegova Stranka demokratske akcije, vratit će se i demokratija u ovu zemlju“.

- Mi smo pružili nadu građanima širom BiH i svuda je ovako. Mogu oni nas da guraju u male sale, da masa ljudi ostane vani, ali svaka vlast koja je stiskala narod, na kraju je brutalno propala i to će se i njima desiti – poručio je Radončić.

Donosimo prevaru u kojoj su žrtve Tuzlaci. Pročitajte kako im je turistička agencija “Lari tours” uništila godišnji odmor.

Na stranama ''Crne hronike'' pročitajte tragičnu priču iz Gradačca. Nakon požara koji je progutao kuću u Srnicama Donjim, porodica Mehmedović ostala je bez krova nad glavom.

Pročitajte i koliko godina zatvora je Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao Ahmedu Imamoviću, Zikretu i Nedžadu Sarajliću te Editi Ramić zbog razbojništva koje je dovelo do smrti 70-godišnje Almase Bilkić iz Gornjeg Vakufa.

Dosta se tokom jučerašnjeg dana dešavalo u svijetu sporta. Od mnoštvo interesantnih tema i izvještaja izdvajamo:

- Razloge zbog čega je golman i kapiten Željezničara Vedran Kjosevski smijenjen. Otkrivamo koje su posljedice nakon pokrenutog disciplinskog postupka.

- Ekspert za infrastrukturu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Nihad Hodžić za naš list objasnio je način postavljanja sintetičke trave na stadion Grbavica, koji će uskoro dobiti 3. kategoriju UEFA-e.

- Otkrivamo ko će odgovarati za dugove, izbacivanje iz ABA lige i rasulo u igračkom kadru KK Bosne.

U „Dnevnom avazu“ pročitajte i mnoštvo korisnih savjeta koje donosimo u prilogu „Porodica i zdravlje“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.