POBOLJŠANJE

Srebrenički vatrogasci dobili vozilo i opremu vrijednu 40.000 KM

Ovdašnji vatrogasci nisu zadovoljni Zakonom požarne zaštite RS, jer se prihod od Rudnika olova i cinka uplaćuje na drugu općinu

S. Smajlović

S. Sm.

3.10.2018

Vatrogasna jedinica općine Srebrenica danas je dobila specijalno vozilo i opremu vrijednu 40.000 maraka. Pedeset posto sredstava za nabavku ove opreme osigurao je Vatrogasni savez RS, a ostatak Općina Srebrenica.

- Tu su specijalno vatrogasno vozilo marke Bremach, 23 interventna vatrogasna odjeljenja, tri izolaciona aparata, oprema za zaštitu lica i dišnih organa za gašenje požara u zatvorenim prostorijama i kompresor za punjenje protupožarnih aparata - kazao je Izet Suljanović, komandir Vatrogasne jedinice Srebrenica.

Uručujući opremu, srebrenički načelnik Mladen Grujičić naglasio je da će uskoro vatrogasci od austrijskog donatora dobiti još jedno vozilo koje će biti raspoređeno na područje mjesne zajednice Skelani da bi se na toj velikoj teritoriji brže interveniralo u slučaju požara.

Srebrenički vatrogasci ističu da nisu zadovoljni Zakonom požarne zaštite RS. Kažu da od prihoda Vatrogasnog saveza dobiju 40 posto sredstava, a kada bi se prihod od Rudnika olova i cinka uplaćivao na budžet srebreničke općine, a ne Bosanske Gradiške, gdje je rudnik registriran, imali bi godišnji prihod od 300.000 maraka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.