IZBORI 2018.

Jerlagić: Vrijeme je za odlazak onih koji su se brinuli samo o svojim, a ne i o državnim ciljevima

Skupu su se obratili i ostali kandidati SBiH

Jerlagić: Sa sinoćnjeg skupa u Goraždu

Avaz.ba

3.10.2018

Stranka za BiH održala je centralni predizborni skup u Goraždu u velikoj sali Centra za kulturu Goražde. Skupu su se obratili predsjednik stranke i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Amer Jerlagić, kandidati iz ovog Kantona za ostale nivoe vlasti Damir Žuga, Salem Halilović, Suad Kurtćehajić i Nusret Popović te doajen Stranke i bivši član Predsjedništva BiH Beriz Belkić.

U prigodnom obraćanju Belkić je podržao i zaželio nastavak započetog reformskog puta stranke koji obećava njen nastavak probosanskog djelovanja, ali i brojniju, kadrovski jaču, efikasniju i djelotvorniju stranku u budućnosti. 

Očekujući značajne izborne rezultate, Belkić je posebno naglasio da je neophodno, radi jačanja povjerenja u stranku, realizirati sve obećano u predizbornoj platformi koja s razlogom, s obzirom na trenutnu ekonomsko-političku situaciju, nosi simboličan naziv Proboj.

Bivši premijer Kantona i kandidat za Parlament Federacije Salem Halilović, u neuobičajeno konkretnom obraćanju za predizborne skupove, Goraždanima je obećao:

- Sigurno ćemo popraviti odnos Federacije prema Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u smislu investiranja u projekte i direktne podrške budžetu. To smo već dokazali da znamo raditi. Dodatno ćemo pomoći razvoj privrede, povećat ćemo standard zdravstvenih i prosvjetnih radnika, policije... To smo i ranije jedini u Federaciji radili, to ćemo nastaviti i ubuduće da bismo spriječili odlazak, kao i u prethodnom mandatu, mladih i drugih kadrova iz Goražda.

Ovacijama i aplauzom dočekan je izlazak za govornicu predsjednika Stranke za BiH i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Amera Jerlagića.

 - Vi mi ulijevate nadu u pobjedu, a ona je pobjeda svih vas, svih članova Stranke za BiH, stranke koja se od početka bori za cjelovitost države, za njenu opstojnost, njen napredak u svim sferama društveno-političkog, ekonomskog kulturnog, sportskog života... Zbog tih želja vrijeme je za promjene, vrijeme je za odlazak onih koji su se brinuli samo o svojim, a ne i o državnim ciljevima. O tome sam govorio i u septembru prošle godine kada sam, recimo, zagovarao da se klirinški dug usmjeri na izgradnju brze ceste prema Goraždu da bi se povezali gradovi heroji – Mostar - Sarajevo - Goražde - rekao je, između ostalog, Jerlagić.

Na izjave Milorada Dodika i Ivice Dačića na otvaranju autoputa u RS, kojim su najavili spajanje bh. entiteta RS i Srbije, Amer Jerlagić im je jasno poručio da se to nikada neće desiti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.