IZBORI 2018. Šef Kluba Koalicije ''Domovina'' za "Avaz"

Admir Čavka: Nikome ne trebaju sukobi i nemiri i Bošnjaci u tome neće i ne žele učestvovati

Izbori su mjesto gdje se stvara budućnost, istakao kandidat SBB-a za potpredsjednika RS

G. DAKIĆ
04.10.2018 13:40

Šef Kluba Koalicije ''Domovina'' u Narodnoj skupštini RS i kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za predsjednika RS Admir Čavka pozvao je danas u Banjoj Luci Bošnjake da u narednim danima budu mirni i dostojanstveni. Čavka je istakao da nikome ne trebaju sukobi i nemiri i da Bošnjaci u tome neće i ne žele učestvovati.

- Izbori su mjesto gdje se stvara budućnost. Ne trebaju nam nemiri i sukobi. Dolaze nam pozivi da budemo dio protesta, ali mi to ne želimo. Takva dešavanja se nikada nisu dobro završila, pogotovo za nas, Bošnjake. Sve treba proći mirno i dostojanstveno - kazao je Čavka.

Dodao je da su se pojavili bilbordi koji pozivaju povratnike da budu dio sutrašnjih protesta u Banjoj Luci, a to, istakao je on, rade oni koji ne žele dobro povratnicima.

- Ne želimo da nas neko zloupotrebljava. Pozivam ljude da budu sutra mirni i dostojanstveni. Ne želim da pada krv, kao što je pala prilikom postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju kada je ubijen Murat Badić. Nećemo da rušimo ni RS ni BiH. Bilo je i bilborda koji su pozivali na rušenje vlasti. U nedjelju se sve rješava. Građani biraju, a ne revolucija. Rušenje se plaća krvlju i to nije dobronamjerno - zaključio je Čavka.

NA VRH