PODRŠKA

Nana Munevera Ramić sa Bistrika: Niko za BiH neće stvoriti kao Radončić

Ko hoće za koga neka glasa, ja ću za Radončića, kaže naša sagovornica

E. Parlić

E.Parlić

5.10.2018

Nana Munevera Ramić, koja živi u sarajevskom naselju Bistrik, ove godine proslavlja 90. rođendan. Skoro cijeli život provela je radeći kao šnajderica u rodnom gradu, a, kako nam je kazala, odijela je šila za mnoge poznate sarajevske porodice.

- Volim ljude, ali ljudske ljude, volim djecu iznad svega. Pridržavam se cijeli svoj život majčinih riječi: "Nemoj slagati, nemoj uvrijediti, nemoj poniziti, to je veliki grijeh..." Zahvaljujući tim riječima, uvijek sam imala duševni mir. Četiri države i dva rata sam preživjela: Kraljevinu Jugoslaviju, NDH, Titovu Jugoslaviju i ovo sad - kaže nam nana Munevera. 

Zanimljivo je da nana Munevera nikad ne propušta nijedne izbore. Kako nam je ispričala, svake druge godine obavi svoju građansku dužnost, jer ne želi da njen glas propadne, sve u borbi za bolju državu. Mladima je poručila da se školuju jer, ako ne budu učenici, bit će mučenici, da se bore za bolje sutra u svojoj državi i da ne napuštaju BiH, nego da ovdje traže svoje mjesto pod suncem.

- Ja ću za Radončića, ko hoće za koga neka glasa, ja ću za Radončića. Šta je Radončić stvorio za Sarajevo i sad za Bosnu, ako Bog da, što će stvoriti. Niko neće stvoriti kao Radončić - kaže naša sagovornica.

U videu koji slijedi poslušajte šta je nana Munevera poručila svim Bosancima i Hercegovcima i zašto se odlučila glasati za Fahrudina Radončića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.