BIH

Dodik poslao pismo Vučiću u kojem ga "moli" da ne dolazi u Istočno Sarajevo

Srna

4.10.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga moli da odgodi posjetu Istočnom Sarajevu sutra, kada je planirano otvorenje bolnice. 

U obrazloženju Dodikovog pisma je istaknuto da je to učinjeno da bi Vučić bio "zaštićen", s obzirom na "napade" na Vučića za miješanje u izborni proces i utjecaj na volju srpskog naroda u BiH.

- Iskreno Vas molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odgodite za poslije predstojećih izbora. To Vas molim sa istinskom željom i s poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod", naveo je u pismu Dodik, koji će sutra u Istočnom Sarajevu prisustvovati svečanom otvaranju bolnice "Srbija".

On je poručio Vučiću da ne dozvoli podjele Srba u Republici Srpskoj i Srbiji, jer je to jedan narod, te istakao da je i jedinstvo Republike Srpske i Srbije prirodno i da se ne smije odustati od toga, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

- Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku. Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije - navodi se u pismu.

Predsjednik Republike Srpske ponovo je potvrdio bratstvo sa Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, zbog bolje budućnosti za jedan i jedinstveni srpski narod.

On je obavijestio Vučića da bolnica koja će svečano biti otvorena sutra u Istočnom Sarajevu nositi ime "Srbija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.