IZBORI 2018.

Došlo je vrijeme da vas predstavljaju oni koji uistinu vama žele dobro

Piše: E. Sk.

4.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Pokret demokratske akcije (PDA) u četvrtak uvečer organizirao je centralni predizborni skup u Kladnju. Nijaz Mezetović, predsjednik Općinskog odbora PDA Kladanj, podsjetio je na formiranje PDA u Tuzlanskom kantonu.

- Nikad vas nećemo izdati za bilo kakve interese. Ni pojedinačne, ni bilo koje druge – poručio je Mezetović predsjedniku PDA dr. Mirsadu Kukiću.

U protekle četiri godine, tvrdi Mezetović, u Kladnju je urađeno više nego u svim prethodnim mandatima.

- Kao predsjednik pozivam vas i molim radi Kladnja da izađete na izbore i date glas ideji PDA – rekao je Mezetović.

Ramiz Hajdarević, kandidat za Skupštinu TK, istakao je kako se brojni nagomilani problemi godinama ne rješavaju.

- Mi zbog toga trpimo, a oni bez imalo stida i grižnje savjesti, uživaju u privilegijama i traže od nas da ih i dalje podržavamo, a da ništa ne rade. Blokiraju ono što drugi u ime vas žele da naprave. Došlo je vrijeme da vas predstavljaju oni koji uistinu vama žele dobro, koji Kladnju žele razvoj, napredak i prosperitet. Na vama je da u nedjelju svojim glasom to promijenite - poručio je Ramiz Hajdarević.

Zinaida Avdibegović, kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona, kazala je da smo svjedoci centralizovanog načina upravljanja nad najznačajnijim enegetskim i drugim resursima.

-Taj centralizam je realiziran političkim kukavičlukom svih stranaka koje dolaze s područja našeg kantona. Interes koji je pripadao nama prodavali su za još jedan svoj mandat. Neće ga dobiti - poručila je Avdibegović.

Prisutnima su se obratili i Elzina Pirić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Senad Alić, nosilac liste za Skupštinu TK, nakon kojih su se predstavili i kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti s područja kladanjske općine. U Domu kulture u Kladnju bilo je oko 1.000 građana Kladnja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.