IZBORI 2018.

Autobusi kojima je SDA "Zeničane" dovozila u Zenicu, paralizirali grad

Žepče, Zavidovići, Kakanj..., samo su neki od natpisa na brojnim autobusima, a na kojima su vidno istaknuti plakati i zastave SDA

B. Mahmić

Piše: D. PAŠALIĆ

4.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

Atmosfera koja je sinoć vladala u Zenici podsjeća na nekadašnje Šoferijade i Dan vozača, budući da su gradske ulice bile preplavljene autobusima i vladao je potpuni saobraćajni kolaps na Bulevaru.

Ipak, ispostavilo se da je Stranka demokratske akcije održavala centralni skup na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, kojem je, ako je suditi po stotinu autobusa, prisustvovalo najmanje Zeničana. 

Žepče, Zavidovići, Kakanj..., samo su neki od natpisa na brojnim autobusima, a na kojima su vidno istaknuti plakati i zastave SDA. Da se radi o pokušaju obmane javnosti, u SDA-u su se potrudili dosta autobusa sakriti i na nekoliko lokacija u gradu koje nisu osvijetljene, ali i pokušali da ih izjednače sa onima na autobuskoj stanici.

Međutim, zaboravljeni ili pak namjerno ostavljeni rekviziti poput zastava i plakata SDA najbolja su potvrda da se radi o SDA autobusima i natpisima “ugovorena vožnja”. 

O ovome su na Trgu, gdje se održavao skup, govorili i prisutni, kazavši kako im je “dosadilo da se već mjesec dana vozaju u autobusu i mrznu na skupovima”.

Nakon završetka skupa, brojni autobusi, dosta i onih na dva sprata, poput rijeke su se slili u centar Zenice, nakon čega je nastao totalni saobraćajni kolaps u gradu, što je izazvalo ogorčenje kod Zeničana. 

Kako je to izgledalo u Zenici, pogledajte u video snimku ispod:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.