NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ugrožena tajnost izbora!

Piše: Avaz.ba

6.10.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi razgovor s Petrom Kovačevićem, direktorom Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH, koji govori o tome kako zaustaviti zloupotrebe ličnih podataka građana za prevare na izborima i izborne krađe.  

Zabilježili smo i šta su o pritiscima na birače u BiH jučer govorili predstavnici Koalicije „Pod lupom“ te koje su to stranke i političare prozvali da su najviše prednjačili u tome.

Danas je počela izborna šutnja koja će trajati sutra do zatvaranja birališta na općim izborima u BiH, a o tome je govorio i Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije BiH, na konferenciji za novinare u Sarajevu, s koje donosimo izvještaj.

Glasajte! - naslov je ''Komentara dana'' u kojem naš novinar Sead Numanović govori zašto je važno izaći na izbore.

Očevi ubijenih Dženana Memića i Davida Dragičevića sinoć su iz Sarajeva i Banje Luke na protestnim skupovima pozvali na hapšenje ubica njihove djece. Podržao ih je veliki broj građana iz svih krajeva BiH, a u Banjoj Luci je više od 40.000 ljudi uglas pitalo „Ko je ubio Davida“.

I građani Sarajeva sinoć su se uz porodicu Memić još jednom javno pitali „Ko je ubio Dženana“.

Naši novinari analizirali su najnoviji ekonomski izvještaj Svjetske banke koji još jednom potvrđuje ono što i sami vidimo - BiH je došla do zida!

Saznajte i šta je u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazao advokat suspendiranog i teško kompromitiranog tužioca Bože Mihajlovića.

Otkrivamo i ko je poslao najpovoljniju ponudu za izgradnju ceste Vranduk - Ponirak.

Donosimo detalje potrage za Harisom Nalčom u rejonu Prokoškog jezera, koji je na tom području nestao u prošlu subotu.

Otkrivamo i kada će biti izrečena presuda Milanu Macuri, prvom optuženom za terorizam u entitetu RS.

Istraživali smo i kako i zbog čega su penzioneri sve češće na meti prevaranata.

Posjetili smo Samira Šehića u Velikoj Kladuši kojem to što je stopostotni invalid nije prepreka da bude uspješan proizvođač povrća.

Na sportskim stranama objavljujemo ispovijest Vlade Čapljića, bivšeg asa s Grbavice, a pored najnovijih vijesti sa sportskih terena, donosimo i priču o tome da FIBA priznaje samo Košarkaški savez BiH te da su uzaludne prijetnje KS RS da će napustiti državni savez.

Lijepu vijest najavljuju meteorolozi koji predviđaju do kada će trajati Miholjsko ljeto, koje nam dolazi s ovim vikendom.

Saznali smo i da se Sarajlija koji je nedavno osvojio više od milion KM javio Lutriji BiH te im je otkrio da 30 godina igra istu kombinaciju!

Legenda narodne muzike Halid Bešlić jučer je u „Avaz Twist Toweru“ izvukao sretne dobitnike 1. kola „Avazove“ igre ''Kupone spoji, auto osvoji“.

Saznajte jeste li možda baš Vi ili neko od Vama dragih ili poznatih osoba osvojili neku od vrijednih nagrada.

Naravno, i uz današnji „Avaz“ možete naći 6. kupon za 2. kolo igre, koje je nova šansa za sve one koji nisu imali sreće u 1. kolu.

U „Avazu“ danas pročitajte i naš politički prilog „Sedmica“, u kojem objavljujemo intervju s vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem, analize o radu državnih i entitetskih vlasti u protekle četiri godine te mnoštvo drugih zanimljivih priča. Za „Sedmicu“ i u ovom broju pišu akademik Muhamed Filipović, profesorica Sanja Vlaisavljević, Erol Avdović...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.