NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Izbori za ljepšu budućnost

Piše: Avaz.ba

7.10.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi naslov optimističan naslov: „Izbori za ljepšu budućnost“.

U današnjem broju donosimo i sve podatke održavanja osmih općih izbora u BiH na kojima će pravo glasa imati 3.352.933 građana koji biraju 7.498 kandidata. Na prednjim stranama donosimo i vodič za građane kako da glasaju da njihov glas i listić ne bi bili nevažeći.

Pročitajte kada su otvorena biračka mjesta, kada se zatvaraju, gdje se može glasati, koliko će biti posmatrača, kada će biti prvi preliminarni rezultati, a otkrivamo i sigurnosni aspekt izbora koji prate policijske službe.

Naš novinar Erol Avdović piše osvrt na izbore, nazivajući današnji dan praznikom demokratije.

S poznatim ličnostima uradili smo ankete, a oni su pozvali bh. građane da u što višem broju izađu na izbore. Poruke i pozive su poslali dr. Gavrankapetanović, Ferguson, Mustafić, Tomašević, Bašić, ef. Peštalić, Topić, Hamidović Frenkie, Tanjević, Hadžibegić, Karabeg, Puhalo...

Otkrivamo i priču da je SDP zatražio odgodu izbora u pojedinim gradovima, tvrde da se sprema velika pljačka.

Na stranama ''Globusa'' saznajte je li šef Interpola priveden u Kini.

Donosimo i skandaloznu priču u kojoj otkrivamo kako je premijer Federacije BiH Fadil Novalić priznao da je rušio Sindikat i time ugrozio 180.000 radnika. Donosimo i alarmantne podatke o korupciji u BiH, koja je, kako navode naši sagovornici, zarobljena u korupciji i pojedinim interesima političara.  

Ličnost dana je Petar Kovačević, koji je ponio titulu „Službenik za državu“, i to nakon što je upozorio da je ugrožena tajnost izbora.

Na stranama „Mozaika'' pročitajte zanimljivu priču, kako neki šansu za razvoj turizma vide u posmatranju ptica. Saznajte gdje te potencijale krije naša zemlja te kako sve to pretvoriti u dobar biznis. Donosilo i lijepe vijesti o maloj Dalal, kojoj se stanje zdravstveno popravilo.

Na stranama ''Crne hronike'' pročitajte detalje jurnjave, pesničenja i potezanja pištolja u Gračanici. Ispratili smo i detalje nesreće koja se desila u blizini graničnog prijelaza Bijača te ko je čovjek koji je poginuo usljed prevrtanja cisterne.

Bili smo i u Etno-selu ''Mjevice'', koje je raj za ljubitelje prirode.

Na sportskim stranama pročitajte kako je Husić het-trikom potopio bivši tim te kako je bordo tim, lider prvenstva, bio uvjerljiv na gostovanju kod Kaknja. Saznajte detalje s utakmice na Grbavici, kako je teška pobjeda Želji nad Čelikom vratila potrebni mir.

Danas prilog „Panorama“, a u njemu i ove nedjelje pročitajte zanimljive priče o poznatim ličnostima, njihovom životu, druženju, susretima, karijeri, uspjehu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.