IZBORI 2018.

Košarac na izbornom mjestu RS ponovo nazvao državom

Pretpostavljam da je za sve nas Republika Srpska najvažnije pitanje

Arhiv

Srna

7.10.2018

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice tri Staša Košarac poručio je da je Republika Srpska država u kojoj se poštuju zakoni i Ustav i da je uvjeren da će izborni proces u RS proteći u demokratskoj i fer atmosferi.

Košarac je istakao da je, s obzirom na činjenicu da je manji bh. entitet mjesto u kome je vladavina prava itekako prisutna, veoma važno da u demokratskoj atmosferi svi izađu na izbore u skladu s političkom voljom i opredjeljenjem te da građani podrže one političke subjekte koji sigurno provode ono što građani žele.  

- Pretpostavljam da je za sve nas Republika Srpska najvažnije pitanje. Poslije ovih izbora nastavit ćemo da njegujemo sve tradicije našeg naroda, naše republike, naše države - izjavio je Košarac novinarima nakon glasanja u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentirajući informacije obavještajnih službi da se nakon izbora na ulicama Republike Srpske spremaju nemiri, Košarac je rekao da dugo postoje takve strukture koje žele nestabilnost RS.

Prema njegovim riječima, vidljivo je da dio međunarodne zajednice želi nestabilnost i probleme u entitetu te da postoji obavještajno-sigurnosna zajednica koja, također, želi da proizvede haos u RS.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.