IZBORI 2018.

Birači, budite strpljivi, ne dajte se isprovocirati i ne odustajte od glasanja

Ljudima nije jasno šta je razlog predugog čekanja u redu za glasanje, koje - kako nam dojavljuju s lica mjesta - traje po sat i duže

S jednog od biračkih mjesta u Sarajevu. J. Alibegović

Avaz.ba

7.10.2018

Na značajnom broju biračkih mjesta u glavnom gradu BiH, prije svega u općinama Centar i Novi Grad, primijećene su neuobičajeno velike gužve. One same po sebi upućuju na zaključak da je u Sarajevu za ove opće izbore neuobičajeno povećan interes građana. Što bi, slažu se svi, trebalo biti dobro. Štaviše.

Međutim, navedene gužve, smatra dosta građana koji su nam se obratili tokom dana, ne bi trebale biti normalno stanje. Naime, na jednom biračkom mjestu nema više od 300-400 registriranih glasača, a najčešće je to i manje od navedene cifre. 

Ljudima nije jasno šta je razlog predugog čekanja u redu za glasanje, koje - kako nam dojavljuju s lica mjesta - traje po sat i duže. Drugim riječima, zabrinuti građani su mišljenja da neko svjesno i organizirano usporava birački proces da bi glasači koji stoje u redu za izbore izgubili strpljenje i odustali od glasanja.

Ako je tako, onda se glasači koji su odlučili iskoristiti svoje građansko pravo i obavezu trebaju "naoružati" dobrim živcima, ne dozvoliti da i na koji način budu isprovocirani i svoje popunjene glasačke listiće ubaciti u providne kutije. Za svoje i bolje sutra svojih pokoljenja.                          

     

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.