IZBORI 2018.

Hadžibajrić: Nadamo se dobrom rezultatu i učestvovanju u vlasti

Dosta problema i kritika je bilo na rad Gradske izborne komisije, poručio je aktuelni načelnik Starog Grada

A. Tabak

A.T.

7.10.2018

U Izbornom štabu Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) okupili su se kandidati ove stranke zajedno s predsjednikom NBL-a Ibrahimom Hadžibajrićem, koji je ujedno i nosilac liste za Skupštinu KS.

Hadžibajrić je kazao da, prema informacijama kojima trenutno raspolaže, malo manje od 59 posto birača je izašlo u općini Stari Grad.

- To će ostati najveći postotak, kada govorimo o KS. Općina Stari Grad je uvijek prednjačila prema broju izlazaka. Maloprije smo dobili informacije i iz ostalih kantona. U Goraždu je sve prošlo kako treba. Očekuje se veoma dobar rezultat NBL-a. U Tuzlanskom kantonu, u Kalesiji sve je prošlo bez problema. U Srebreniku imali smo problema s biračkim odborima. Ali bez obzira na to, očekuje se izuzetan rezultat. U Živinicama veoma mnogo problema se desilo na biračkim mjestima, krađa glasanjem mrtvih ljudi, ali očekujemo dobar rezultat i oko 4.000 glasova - rekao je Hadžibajrić.

Kada je u pitanju Zeničko-dobojski kanton, Hadžibajrić je kazao da imaju do sada informacije iz Kaknja.

- Dosta problema i kritika je bilo na rad Gradske izborne komisije. Ali, uz sve to, očekuje se jedan mandat u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Što se tiče Sarajevskog kantona, uvjeren sam da ćemo ovdje osvojiti dobar rezultat. Također, očekujemo iz Unsko-sanskog kantona dobre rezultate, gdje je odziv bio izvanredan. Nadamo se minimalno od 10 do 12 zastupničkih mjesta u Skupštini KS, ako ne i više - rekao je Hadžibajrić.

Dodaje da se nada dobrom rezultatu te da će učestvovati u vlasti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.