IZBORI 2018.

Međunarodni posmatrači u BiH danas predstavljaju preliminarni postizborni izvještaj

Sastoji od oko 320 posmatrača iz 43 zemlje

Avaz

Avaz.ba

8.10.2018

Međunarodna izborna posmatračka misija koja je bila nadležna za posmatranje Općih izbora u Bosni i Hercegovini održanih jučer, predstavit će danas preliminarni postizborni izvještaj.

Inače, ova misija sastoji se od OSCE-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Parlamentarne skupštine OSCE-a (OSCE PA), Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PACE), Evropskog parlamenta (EP) i NATO-ove Parlamentarne skupštine (NATO PA).

Izvještaj će predstaviti Mavroudis Voridis, specijalni koordinator i vođa kratkoročne posmatračke misije OSCE-a, Dejm Šeril Gilan (Dame Cheryl Gillan), šef delegacije PACE-a, Pia Kauma, šef delegacije OSCE PA, Frank Engel, šef delegacije EP, Rasa Juknevičienė, šef delegacije NATO PA i Peter Tejler, šef ODIHR-ove dugoročne Izborne posmatračke misije.

Međunarodna izborna posmatračka misija se sastoji od oko 320 posmatrača iz 43 zemlje, uključujući oko 250 posmatrača koje je ODIHR angažovao na dugoročnoj i kratkoročnoj osnovi, 30 parlamentaraca i članova osoblja OSCE PA, 18 iz PACE-a, 9 iz EP-a, kao i 8 iz NATO PA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.