IZBORI 2018.

Urnebesni podaci: Izdala ih rodbina, a neki ni sami sebi nisu bili favoriti

Ispred vlastitog imena na glasačkom listiću nisu stavili "X"

Ilustracija

H. B.

9.10.2018

Osobe zadužene za brojanje glasova s proteklih općih izbora pronašle su glasačke listiće na kojima pojedini kandidati nisu dobili nijedan glas, a obrada podataka još je u toku.

Navodimo vam imena kandidata po svim nivoima koji su dobili najmanje glasova. Napominjemo, niti jedan nivo do sada nije obrađen u cijelosti pa su rezultati podložni promjeni.

U Kantonu 10 do sada je obrađeno 70,09 posto biračkih mjesta, a prema dosadašnjim rezultatima, kandidatkinja Nezavisne bosanskohercegovačke liste Anela Cero dobila je jedan glas.

U Zapadnohercegovačkom kantonu, nakon obrađenih 81,51 posto biračkih mjesta, kandidat Nezavisnog bloka Ljubo Jukić također je dobio jedan glas.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu, nakon obrađenih 72,89 posto biračkih mjesta, najmanje glasova dobila je Danica Mihić, kandidatkinja Narodnog demokratskog pokreta. Za nju su glasale tri osobe.

U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, nakon obrađenih 44,44 posto glasačkih mjesta, kandidat BOSS-a Elvir Rašidović dobio je također jedan glas.

Kada je u pitanju Narodna skupština Republike Srpske, jedan glas dobio je nezavisni kandidat Era Bojan.

Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta za ovogodišnje izbore kandidirali su Danijelu Đurić za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali čini se da ona nije osoba koja je ulila povjerenje biračima, kao ni svojim prijateljima, rodbini, ali ni samoj sebi.

Istu sudbinu doživjele su njene stranačke kolege Nevenka Vlačić i Draženko Jović. Stranka Lijevo krilo dala je povjerenje Katici Jović, ali istom mjerom joj nisu uzvratili birači, pa ni ona sama sebi, s obzirom na to da je pored njenog imena broj nula glasova. 

Iako djeluje nevjerovatno, postizborna računica pokazala je da petero kandidata za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije osvojilo nijedan glas, što znači da nisu stavili "X" ni ispred vlastitog imena na glasačkom listiću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.