IZBORI 2018.

Crnadak: Na izborima je bilo inžinjeringa, sutra šaljemo prijavu SIPA-i

CIKBiH nije, kako je dodao Crnadak, osigurao demokratsko, legalno i pravedno provođenje izbornog procesa

Arhiv

Srna

9.10.2018

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas je najavio da će ta stranka do kraja insistirati da se izvrši ponovno brojanje glasova za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS.

- Mi ćemo do kraja tražiti da se ispoštuje izborna volja građana u RS - rekao je on i dodao da će sutra odmah uputiti prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH o određenim neregularnostima.

Prema njegovom mišljenju, očigledno je da se na ovim izborima desila velika krađa i kupovina glasova.   

- Uvjereni smo da su Mladen Ivanić i Vukota Govedarica dobili veći broj glasova od svojih protukandidata Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Zato insistiramo da se utvrdi je li na glasačkim listićima koje su popunili građani RS ono što je u izbornim zapisnicima, odnosno da se utvrdi je li isti broj listića i onih koji su glasali, i šta ako je je velika razlika - rekao je on.     

Ovom prilikom je upitao kome zapravo smeta novo brojanje glasova.   

- Samo onima koji su nešto muljali i petljali i nešto žele da sakriju – ustvrdio je Crnadak.

PDP sutra šalje prijavu i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o, kako je naveo, „izbornom inžinjeringu u jednoj banjalučkoj firmi, čijim radnicima su podijeljeni popunjeni glasački listići, a traženo je da vrate prazne, uz prijetnju da će ostati bez posla“.

CIKBiH nije, kako je dodao Crnadak, osigurao demokratsko, legalno i pravedno provođenje izbornog procesa, zbog čega su neophodne izmjene Izbornog zakona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.