SARAJEVO

Vijeće ministara danas o kreditu za autoput na Koridoru 5C u RS

Na dnevnom redu i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH

Arhiva

Srna

10.10.2018

Vijeće ministara razmatrat će danas prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po ugovoru o zajmu za Koridor 5C u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj. 

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH i informacija o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima, objavljeno je na sajtu Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. juna ove godine i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar - juli ove godine.

Na sjednici će biti riječi o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2019. godine.

Vijeće ministara razmotrit će Prijedlog strategije protuminskog djelovanja BiH 2018. - 2025., s prijedlogom finansijskog plana za provođenje strategije i informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sjednice su informacija o održavanju trećeg sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje između EU i BiH 18. oktobra u Briselu i informacija o održavanju trećeg sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH u Briselu 25. oktobra.

Početak sjednice zakazan je za 12 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.