Saopćenje za javnost

Radončić je potpuno zdrav, režim želi da skrene pažnju sa izborne krađe

Press centar SBB-a
10.10.2018 12:50

Povodom dezinformacija jednog režimskog portala o tome da je Fahrudin Radončić, navodno, jučer završio na aparatima kod kardiohirurga prof. dr. Mirsada Kacile, Pres-centar SBB-a saopćava: 

Zdravlje Fahrudina Radončića je odlično. To, uostalom, potvrđuje i podatak da je u 60 dana predkampanje i oficijelne kampanje prešao više od 10.000 kilometara i održao više od 100 tribina ili druženja na kafi s građanima diljem Federacije.

To je iz medijskih izvještaja mogla vidjeti cijela javnost i hiljade ljudi koji su prisustvovali skupovima. Takav psihofizički napor može izdržati samo izuzetno zdrava osoba. Zato treba reći da režim na svaki način sada želi da skrene pažnju s neviđene izborne krađe koju je počinio.

Režim je bolestan, kao i novinar Senad Avdić. Jedino je on na aparatima zbog iznimno teške plućne bolesti. Zaista je žalosno da takvo njegovo stanje neko zloupotrebljava za plasiranje već otrcanih dezinformacija na račun Radončićevog zdravlja, jer se to čini već desetak godina od istog naručioca i spomenutog medijskog izvršioca.

No, unatoč izbornoj krađi o kojoj govore i intelektualci i političari iz različitih stranaka, Radončić u punom kapacitetu, iz opozicije, ostaje na raspolaganju građanima BiH, i dalje će predano raditi na pokretanju ove zemlje prema EU i NATO integracijama te ekonomskom razvoju i prosperitetu BiH.

I, na kraju, osjeća se moralnim izbornim pobjednikom nad kradljivcima koji će nastaviti da drže BiH na evropskom i civilizacijskom dnu.

NA VRH