IZBORI 2018.

Lavrov u ime Putina telefonski čestitao Dodiku na izbornoj pobjedi

Ministar vanjskih poslova Rusije poželio je što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje Vlade Republike Srpske

Dodik i Putin

Srna

10.10.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas telefonom s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, koji mu je, u ime ruskog predsjednika Vladimira Putina i u svoje lično, čestitao pobjedu za člana Predsjedništva BiH.

Lavrov je zamolio Dodika da prenese čestitke Željki Cvijanović povodom izbora za predsjednicu Republike Srpske.

Ministar vanjskih poslova Rusije je Dodiku poželio što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje Vlade Republike Srpske, saopćeno je iz Ureda predsjednika RS.

Lavrov je izrazio očekivanja da će Predsjedništvo BiH raditi na legalan način, uz čvrsto poštovanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje prava dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH.

Dodik je zahvalio za čestitke Putina i Lavrova, ističući da će se kao član Predsjedništva zalagati za slovo Dejtona i poštovanje Ustava, onako kako piše u tim dokumentima, bez namjere da provodi bilo kakvu politiku duha Dejtona.

Lavrov je rekao da će Rusija podržavati Dodika i njegovu politiku.

Ruski ministar vanjskih poslova zamolio je predsjednika Republike Srpske da prenese saučešće porodici poginulog radnika Rafinerije u Bosanskom Brodu, poželjevši povrijeđenim radnicima brz oporavak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.