NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Krađa teška pola miliona glasova

Čitajte koja stranka stoji iza mjenjanja biračkih odbora što se desilo preko noći, a podjsetili smo i čitaoce na pismo koje je 19. septembra dostavljeno na adresu SIPA-e, u kojem su otkriveni detalji plječke na izborima koja se i obistinila

Avaz.ba

11.10.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi detalje izborne pljačke teške pola miliona glasova. 

Čitajte koja stranka stoji iza mijenjanja biračkih odbora, šta se desilo preko noći, a podsjetili smo i čitaoce na pismo koje je 19. septembra dostavljeno na adresu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u kojem su otkriveni detalji pljačke na izborima, a koja se i obistinila.

U današnjem broju otkrijte koje stranke i koliko njih je ušlo u koaliciju i zašto niko neće da koalira sa SDA. Donosimo izjavu predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, koji je poručio: „SBB sigurno neće sa SDA, to je zauvijek završena priča“ te stavove Nermina Nikšića, Branislava Borenovića, Senada Šepića, Elmedina Konakovića, Mirsada Kukića, Rifeta Hozanovića, Nermina Ogreševića...

Boravili smo i u svim sarajevskim općinama, gdje su ponovo prebrojavani glasovi. Zabilježili smo i nemile scene u Općini Centar i Novi Grad, jer članovima pojedinih biračkih odbora nije bio dozvoljen pristup.

Ličnost dana je Edina Fazlić, medicinska sestra koja je u Ilijašu pomogla trudnici da se porodi u automobilu ispred Doma zdravlja. Uvjerite se zašto o ovoj divnoj ženi imamo samo riječi hvale. Ne propustite pročitati današnju „Minutu“ uglednog bh. novinara Bakira Hadžiomerovića koji SDA naziva liderom opozicije!

Bili smo i na licu mjesta u Bosanskom Brodu nakon što je izbila eksplozija u Rafineriji nafte. Pročitajte šta kažu mještani te pogledajte kako izgleda mjesto nakon eksplozije. Donosimo i stav Bodo Vebera, koji upozorava da u BiH moraju intervenirati SAD i EU.

Na stranicama Globusa bavili smo se katastrofama izazvanim uraganom Majkl. Poročitajte kojom se brzinom oluja kretala, koja područja su zahvaćena. 

Pročitajte stav struke koja se oglasila povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Alarmantno je upozorenje da raste broj mentalno oboljelih, no, saznajte koliki je broj u Republici Srpskoj potražilo pomoć u ustanovama za mentalno zdravlje, kao i koliko građani troše na antidepresive. Cifre su vrtoglave.

Bavili smo se i lijepim pričama iz bh. gradova. Pročitajte koji je naš grad dobio potvrdu iz Brisela nakon kandidature za Evropsku prijestonicu kulture, a naši novinari bili su i na sjednici Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta, gdje je istaknuto da na katedru ove visokoškolske ustanove treba biti vraćen dr. Gavrankapetanović.

Crna hronika ispunjena je detaljima s posljednjeg ispraćaja Harisa Nalče, kojem je jučer, nakon što je njegovo tijelo pronađeno u Prokoškom jezeru, u Fojnici klanjana dženaza. Bavili smo se i nestankom Ante Cicvarića iz Splita, koji je nestao u Sarajevu. Donosimo i priču o maloljetnicima koji su ugrizli u kriminal. Delinkvencija uzima maha, a djeca ulice stasavaju u mafijaše.

Na stranicama Sporta pročitajte i poruku selektora BiH Prosinečkog pred meč s Turskom. Pročitajte i kakva je atmosfera vladala pred ovu utakmicu te u kakvoj su formi "Zmajevi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.