BIH

Čavaljuga izvijestila članove NNV-a da se Gavrankapetanović vraća na Katedru

Dekanesa čeka rektora Škrijelja da „joj kaže u kojem će amfiteatru profesor predavati“

Ismet Gavrankapetanović

A. NUHANOVIĆ

11.10.2018

Dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu Semra Čavaljuga obavijestila je jučer Nastavno-naučno vijeće (NNV) da se na Katedru ortopedije vraća prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Na sjednici UO UNSA-e 7. septembra donesena je odluka da se dr. Gavrankapetanović vrati u nastavni proces, a prošlog je petka rektor Rifat Škrijelj naredio dekansei Čavaljugi da postupi po odluci UO.

- Dekanesa je rekla da sada čeka rektora Škrijelja da joj kaže u kojem će amfiteatru prof. Gavrankapetanović predavati - kazao nam je jedan od članova NNV-a.

Inače, danas će u Tužilaštvu Federacije BiH, kako „Avaz“ saznaje, početi saslušavanje osoba protiv kojih je dr. Gavrankapetanović podnio krivične prijave zbog sumnje na zloupotrebu položaja, nesavjestan rad i kršenje zakona.

Prijave su podnesene protiv dekanese Čavaljuge, članova UO koji su na ranijim sjednicama glasali protiv toga da dr. Gavrankapetanović bude vraćen na Katedru, rektora UNSA-e Rifata Škrijelja, Medicinskog fakulteta kao i Univerziteta u Sarajevu.

Tada je krivičnu prijavu dr. Gavrankapetanović podnio i protiv N. N. osoba, među kojima je i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Na sjednici NNV-a raspravljalo se i o prigovoru dr. sc. Adnana Hadžimuratovića, dr. sc. Mirze Bišćevića, Benjamina Vojnikovića i Jasmine Peljto, koji su također odlukom UO vraćeni na Medicinski fakultet


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.