BANJA LUKA

Davor Dragičević: Sine, oprosti mi za ono što ću uraditi, ali znam da me razumiješ...

Došao je i taj dan sine, dan kada ću preuzeti pravdu u svoje ruke, jer oni neće da kažu ko te je silovao, mučio i na kraju ubio

Dragičević na Trgu Krajine

BN

11.10.2018

Došao je i taj dan, sine. Dan kada ću preuzeti pravdu u svoje ruke, jer oni neće da kažu ko te je silovao, mučio i na kraju ubio. Dvije stotine dana stojimo ovdje i očigledno se ne boje naroda. Sine, oprosti mi za ono što ću uraditi, ali znam da me razumiješ – poručio je s Trga Krajine Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

- Nijednu svoju sljedeću namjeru neću reći do zadnje sekunde. Ako želite ikome dobro, privest ćete ih. Hoću li ja biti sam ili iza mene hiljade ljudi, meni u životu nije bitno. Dragi moj sine, dušo naša, ne mogu više. Postradat ću, znam, ali neću ni da živim kao gnjida - poručio je Davor Dragičević s Trga Krajine. 

Daniela Ratešić-Došen, koja je od samog početka uz Davora Dragičevića i njegovu porodicu u borbi za istinu i pravdu u vezi s ubistvom djeteta, kaže da se svakodnevno pišu najgore uvrede na račun porodice Dragičević. Pitala ih je da li se boje Boga.

- David je bio dijete koji nam je svima otvorio oči. A mi treba da budemo uz njegovog oca, šta god on odlučio, jer ništa mu se ne može zamjeriti - rekla je Daniela Ratešić-Došen iz grupe "Pravda za Davida".

Stotine građana okupile su se na Trgu Krajine, po 200. put, kako bi dali podršku Davoru Dragičeviću u njegovoj borbi i traganju za ubicama sina.

Istekao je i rok koji je Davor Dragičević dao nadležnima da otkriju ubice njegovog sina Davida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.