BANJA LUKA Novinar odgovorio Tužilaštvu

Slobodan Vasković: Pozivate me na likvidaciju, a ne na saslušanje

On je trebao biti saslušan u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem Davida Dragičevića

Avaz.ba

Foto: Arhiv


Nakon što je Tužilaštvo Republike Srpske, tačnije Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, danas je u svoje prostorije pozvalo novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, poznati novinar se oglasio na svom blogu.

Njegov odgovor Tužilaštvu prenosimo u cijelosti.

Bajiću, odgovorno tvrdim da ti javno pozivaš na moju likvidaciju, a ne na saslušanje.

Bajiću, nisi ti baš tolika neznalica da ti nije poznato da me ne možeš saslušati: Prema Zakonu o krivičnom postupku RS, član 147, tačka V., kao i prema Zakonu o zaštiti od klevete RS, član 10!

Bajiću, da li ti uopšte razumiješ da nema pozivanja na osnov za pozivanje. 

Bajiću, ti si pozvao na moju likvidaciju; To je prava istina.

Bajiću, ti si pokušao svojim kriminalnim aktom da ubiješ moje roditelje, uznemiriš teško moju porodicu, moju djecu.

Bajiću, ti si ubica u pokušaju!

Bajiću, mene nisi uznemirio, a ni moju porodicu. Naučili su oni na razna zla koja stižu sa Deponije Zlog Olovnog Ljudskog Taloga, na kojoj živiš i kojoj pripadaš.

Bajiću, ti si mali miš.

Bajiću, da nisi mali miš kao što jesi, ne bi koristio zarobljene institucije, već bi me, da si hrabar, sam likvidirao ili poslao ubice, kojih oni kojima ti služiš imaju kordone.

Bajiću, kao što zloupotrebljavaš institucije da bi pozvao na moju likvidaciju, isto tako zloupotrebljavaš institucije da sakriješ naručioce ubistva, ubice Davida Dragičevića i njihove nalogodavce!

Bajiću, ti nisi nikakav tužilac, ti si ZLOČINAC!!!

Bajiću, da si tužilac, a ne ZLOČINAC, na osnovu onog što je Davor Dragičević iznio od 26. marta do danas, potom i ja, brojni drugi pripadnici grupe “Pravda za Davida”, brojni građani, ti bi sve naručioce ubistva i ubice dosad pohapsio; Da si uužilac, a ne ZLOČINAC, na osnovu laži koje je iznio tvoj prijatelj Darko Ilić, koji je i naredio ubistvo, na osnovu laži koje je iznio Dragan Lukač i brojni drugi, ti bi ih sve pohapsio.

Bajiću, nisi ih pohapsio, jer si kao i ONI!

Bajiću, zato, zajedno s njima, imaš namjeru da me LIKVIDIRAŠ! 

Bajiću, samo naprijed!!!

Bajiću, tebi, zločincu i zaštitniku naručilaca ubistava i ubica, slijedi Labuđi pjev!

P. S.

Pozdravi Milorada Dodika koji ti je naredio da javno pozoveš na moju LIKVIDACIJU. I reci mu da ćete tek svi da se iznenadite, napisao je banjalučki novinar na svom blogu.

Više o temi Slobodan Vasković

TUŽILAŠTVA
Slobodan Vasković pozvan na saslušanje
NA VRH

Podijeli članak na