SARAJEVO

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija

Pojačati saradnju i koordinaciju policijskih agencija u borbi protiv trgovine ljudima, kao i borbi protiv korupcije u vezi sa ilegalnim migracijama i azilom

Fena

Fena

12.10.2018

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, kojim je predsjedavala v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić. 

Centralne teme sastanka odnosile su se na procjenu situacije u vezi s migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini i aktivnostima članova Udarne grupe u konkretnim slučajevima te saradnju i koordinaciju rada s drugim nadležnim organima za suzbijanje ilegalne imigracije u BiH, kao i razmatranje operativnih aktivnosti.

Konstatirano je kako je neophodno jačati saradnju i koordinaciju rada svih tužilaštava u Bosni i Hercegovini i policijskih agencija u borbi protiv trgovine ljudima, kao i borbi protiv korupcije u vezi s ilegalnim migracijama i azilom.

Na sastanku su učestvovali članovi Udarne grupe iz pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i poreznih institucija sa nivoa države, entiteta i Distrikta Brčko BiH.

Sastanku je prisustvovao predstavnik Evropske komisije u BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.