IZBORI 2018. Upućen poziv istražnim organima

SDP: Provjeriti navode Mahmutćehajića, a on da dokumentira tvrdnje o izbornoj krađi

Saopćenjem su pozvali sve koji imaju bilo kakve dokaze da se pridruže u borbi za narodnu volju koja je pokradena na izborima

Avaz.ba
12.10.2018 15:47

Foto: Arhiv

Socijaldemokratska partija BiH uputila je poziv istražnim organima da što prije reagiraju i provjere sve navode prvog čovjeka u Stocu Demira Mahmutćehajića o izbornoj krađi te ga pozvali da dokumentira sve svoje tvrdnje i odmah podnese prijavu nadležnim.

- Ako se navodi pokažu tačnima, osim pravnih posljedica, uslijedit će i hitne sankcije i isključenja. Ukoliko se navodi ispostave netačnim, dužni smo pokrenuti tužbe za klevetu, kao i unutarpartijske procese zbog narušavanja ugleda partije u javnosti - naveli su iz SDP-a.

Saopćenjem su pozvali sve koji imaju bilo kakve dokaze da se pridruže u borbi za narodnu volju koja je pokradena na izborima.

- Mi u SDP-u ćemo insistirati na ponovnom brojanju glasačkih listića za sve nivoe vlasti. Također, smatramo kako su se već sada stekli uvjeti i za ponavljanje izbora - zaključuje se u pozivu SDP-a.

Podsjetimo, Demir Mahmutćehajić, prvi čovjek SDP-a Stolac, ušao je u otvorenu raspravu s kantonalnim predsjednikom stranke o izbornim malverzacijama i namještanju preferencija. U trodnevnoj prepisci na društvenim mrežama posebno se obraća Zoranu Mikuliću, kantonalnom predsjedniku SDP-a HNK, koji je također potvrdio pa izbrisao poruke na FB o izbornim krađama.

NA VRH