THE BOSNIA TIMES

Megafon kriminalno-policijskog podzemlja: Pokrenuta istraga protiv Armina Cibre

Istraga nije pokrenuta samo po osnovu klevete, već zbog (raz)otkrivanja parapolicijskih grupacija povezanih sa kriminalnim miljeom u Sarajevu čiji je cilj kompromitiranje i zastrašivanje SDA-ovih oponenata

The Bosnia Times

13.10.2018

Armin Cibra bivši je pripadnik AID-a i SDB-a i nekadašnji vozač Fahrudina Radončića. Došao je u fokus javnosti objavljivanjem knjiga o Fahrudinu Radončiću, piše "thebosniatimes.ba".

Cibra je radio oko pet godina u AID-u, i to na nižerangiranim poslovima. Već 2004. godine radio je u privatnoj firmi "Sword Security", gdje je 15. marta 2005. godine osuđen na šest mjeseci zatvora i dvije godine uvjetno za krivično djelo iz člana 183. KZ FBiH, s obzirom na to da je nekadašnjem direktoru FOSS-a Edhemu Bešiću, njegovoj supruzi i sinu upućivao prijetnje gnusnog sadržaja: "Direktore, došao ti je kraj! Ubit ćemo te! Nataći na kolac! Silovati tebe, suprugu i tvoga sina…"! Odmah nakon ovih prijetnji Cibra je dobio otkaz u "Sword Securityju". Nakon dobivenog otkaza u navedenoj firmi, isti prelazi u "Avaz", odakle, kako pišu neki portali, također dobiva otkaz zbog krađe.

Knjige Armina Cibre štampane su u velikim tiražima i sumnja se da ih je sponzorirala SDA te da je Fikret Muslimović, koji je također izdao jednu knjigu o Fahrudinu Radončiću i Seferu Haliloviću sličnog sadržaja, bio koordinator ovog "izdavačkog poduhvata" SDA. Iako je Muslimović izgubio sve sudske parnice te osuđen zbog klevete, njegova knjiga nije zabranjena i nije povučena iz prodaje.

Muslimovićeve i Cibrine knjige su besplatno dijeljene čak i po džematima i džamijama i kao takve su poslužile kao propagandni materijal SDA-u protiv njihovog najljućeg oponenta, Fahrudina Radončića.

Ovih dana pokrenuta je istraga o navodima koje je Cibra iznio u svojim knjigama. Kako saznaje naš portal, istraga nije pokrenuta samo po osnovu klevete, već zbog (raz)otkrivanja parapolicijskih grupacija povezanih s kriminalnim miljeom u Sarajevu čiji je cilj kompromitiranje i zastrašivanje SDA-ovih oponenata, navodi se u tekstu objavljenom na portalu thebosniatimes.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.