IZBORI 2018.

(BA)KIROVA POBJEDA Izetbegovićevo ime ući će u Ginisovu knjigu rekorda po krađi glasova!

Zbog toga se glavne "zvijezde" cjelokupne ujdurme, bračni par Bakir i Sebija Izetbegović, još nisu pojavili u suncem okupanom gradu nakon proglašenja pobjede koju su proslavili uz vatromet i tekbire

The Bosnia Times

14.10.2018

Već i "vrapci na grani" znaju da je ovo Pirova pobjeda koju je statistički ostvarila SDA, piše "The Bosnia Times".

Čak znaju i kako – džilkoškim prevarama birača i brutalnom krađom i uništavanjem glasačkih listića od hordi aktivista SDA. Zbir od pola miliona pokradenih i uništenih listića, koji je čak i sama CIK-ova garnitura smutljivaca morala priznati, vjerovatno će ući u Ginisovu knjigu rekorda po krađi glasova u omjeru na broj glasača, odnosno stanovnika jedne (demokratske) zemlje.

Zbog toga se glavne "zvijezde" cjelokupne ujdurme, bračni par Bakir i Sebija Izetbegović, još nisu pojavili u suncem okupanom gradu nakon proglašenja pobjede koju su proslavili uz vatromet i tekbire.

Već gutaju knedle i kisele krastavce nakon što je Elmedin Konaković obznanio da, kao lider najmlađe stranke Narod i pravda, može od nekoliko mandata iz opozicionog bloka imati skupštinsku većinu i, vjerovatno, postati premijer KS. A to znači, vjerovatno, smjenu Sebije Izetbegović s pozicije direktorice KCUS-a.

Bilo kako bilo, nema tog znaka na vidiku da bi se politička situacija u BiH mogla razvijati tako da Bakir Izetbegović osjeti slast pobjede svoje stranke. A ostat će upamćen za sva vremena kao lider jedne stranke koja je izvršila pljačku glasačkih listića i postavila Ginisov rekord. Kakva je to sramota za čovjeka koji vjeruje u Svetu knjigu i na osnovu toga što zagovara islamske vrijednosti kao osobne životne ideale i dodvorava vjernicima da mu vjeruju i glasaju za njega?! Šta može primorati čovjeka u politici da posegne za brutalnom krađom da bi opstao na vlasti? Mnoga moralna pitanja se odavno roje oko harizme Bakira, kao sina jednog od najomiljenijih lidera kojeg su Bošnjaci ikada imali. Zato će i ova hipoteka ostati kao povijesna na njegovoj stranci, a mrlja na (prez)imenu Izetbegovića, piše "The Bosnia Times".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.