OGORČENJE

Asim Šaranović: Sin mi je doživio traumu koja će ostaviti doživotne posljedice

Šaranović jučer u centru Zenice: Vlast ne poduzima ništa (Foto: D. Pašalić)

D. PAŠALIĆ

14.10.2018

Asim Šaranović, otac Zeničanina Adnana, koji je, nakon što je dobacio delegaciji Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koja se vraćala s ceremonije u Zenici, uhapšen i, kako tvrdi, pretučen, izrevoltiran cjelokupnim dešavanjem, odlučio je da jučer u centru grada izrazi nezadovoljstvo sistemom u državi.

Ide psihijatru

Vidno ogorčen, u centru Zenice dijelio je sugrađanima izdanje “Dnevnog avaza” u kojem je objavljen tekst i razgovor s njegovim sinom.

- Odlučio sam se na ovaj korak, jer vlast ne poduzima ništa i u startu je moj sin optužen da je napao policajce. Niko me nije htio primiti da razgovaramo, osim Unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona - kaže Šaranović, kojem su jučer prilazili brojni sugrađani i upućivali mu riječi podrške.

Dodaje da se na ovaj korak najviše odlučio zato što je njegov sin preživio traumu, udaran je, ali i zato što sada ide psihijatru.

- Sinoć sam ga ponovo vodio u bolnicu, i to kod psihijatra. Ovo što je preživio je ogromna trauma, koja će ostaviti doživotne posljedice - govori Šaranović.

Napuštaju domovinu

Vjeruje, ipak, da će se sve završiti dobro, a da njegovom sinu ne preostaje ništa drugo nego da napusti ovu zemlju, u kojoj, kako kaže, nikad neće biti bolje.

- Jedan sin je već otišao, očito treba i drugi. Vidite stanje u državi, krađu glasova na izborima i sprečavanje da narod izabere ljude koji će učiniti bolje za ovu državu. Šta mladima preostaje nego da napuste svoju domovinu - zaključio je Šaranović.

 MUP ZDK: Nećemo tolerirati napade na policijske službenike

- Posebno upozoravamo da ćemo krajnje ozbiljno i profesionalno provjeriti i ispitati svaki slučaj pokušaja napada na policijske službenike, kao i utvrditi odgovornost osoba koje to pokušaju ili osoba koje na bilo koji način, uključujući i djelovanje na društvenim mrežama, podstiču ili ohrabruju takvo, nedozvoljeno ponašanje. Nećemo dozvoliti niti tolerirati bilo kakve napade na policijske službenike za vrijeme obavljanja službenih poslova i zadataka, ali ćemo isto tako ispitati svaki navod i svaku pritužbu na rad policijskih službenika - poručili su iz MUP-a ZDK.

Adnan Šaranović: Običan građanin nema pravo na mišljenje

Zbog ovog nesvakidašnjeg incidenta, brojni sugrađani putem društvenih mreža upućuju podršku Adnanu Šaranoviću, koji kaže da su svi svjesni da je situacija prešla svaku mjeru.

- Svi su svjesni da je situacija prešla svaku mjeru, konstantno mi pristiže podrška. Ovo je najbolji pokazatelj da običan građanin nema pravo na mišljenje. Vozio sam bicikl i kretao se brzinom od maksimalno 20, a oni su išli makar 150 kilometara na sat. Tu sam ja bio ugrožen, a ne oni od mog dobacivanja - poručio je Adnan Šaranović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.