SKANDAL

Da, krali smo na izborima, predsjedniče, ukrali smo volju naroda po ko zna koji put

Nakon istupanja Muhameda Zekotića iz SDA, brat Asima Kambera je napao njegovog oca, lokalnog imama Šemsudina ef. Zekotića

Pečeni bik kojeg spominje Zekotić u pismu Kamberu. Facebook

E.Trako - O.Kavazović

17.10.2018

Muhamed Zekotić, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA), objavio je na svom Facebook profilu, a što su prenijeli neki lokalni portali, da je istupio iz stranke zbog izborne krađe na općim izborima i za sve optužio čelnike SDA u Unsko-sanskom kantonu.

Naime, Zekotić u svom pismu otkriva skandalozne informacije te navodi da je u sve bio uključen Asim Kamber, predsjednik OO SDA Sanski Most i član Predsjedništva ove stranke, kojem se u svom istupu obraća s "predsjedniče Kamber".

Kako navodi u pismu, odlučio je istupiti iz SDA jer ne želi biti dio priče koja servira laži.

- Nakon što ste mi, predsjedniče Kamber, krađu na posljednjem stranačkom Kongresu pravdali činjenicom da je to jedini način da se stranka očisti, po posljednji put sam vam ukazao povjerenje. Sada vidim da je to bila još jedna laž u nizu - stoji u pismu Zekotića.



Sa proslave "pobjede" SDA u Sanskom Mostu. Facebook

Autor dalje navodi da se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

- Želim naglasiti da se nalazim na izdržavanju kazne jednog montiranog procesa na osnovu kojeg sam osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 16 mjeseci. Kada ste me, predsjedniče, pozvali u prostorije stranke da biste mi pomogli oko mog slučaja, sjećate se da sam odbio jer sam znao da bi me takva igra koštala slobode mišljenja do kraja života. Moj ste stav pokušali mijenjati objašnjavajući mi kome ste još sve pomogli oko njihovih procesa, preko kojih sudija, ali sam bio dosljedan svome karakteru. Ako sam bio naivan kada su me pojedini ljudi uvukli u proces iz kojeg sam izašao kao oštećen, tada u stranci sam bio svjestan da je to što mi predlažete mnogo nečasnije nego ono što mi se već do tada desilo. Da sam tada pristao, danas bih bio jedan od vaših poslušnika ili, narodna, Asimov igrač, a ne Muhamed Zekotić, sa svojim manama i vrlinama - ističe Zekotić.

A o kakvom (bivšem) članu SDA se radi, možda ponajbolje govori podatak da je Zekotić uzeo godišnji odmor u zavodu u kojem služi - odrađuje zatvorsku kaznu, jer valjda na to ima pravo, kako bi pomogao "svojoj" stranci u predizbornoj kampanji. Teško je i zamisliti šta takvom čovjeku treba uraditi pa da "prevrne" i odluči se na potez koji je Zekotić povukao i još sve to javno obznani.         

Autor, sada već bivši član SDA, eksplicitno govori da su se izbori krali ponajviše preko biračkih odbora i posmatrača. 

- I ponovo se desila izborna krađa, izbore smo dobili krađom volje naroda po ko zna koji put. Toga ste, predsjedniče, vi najviše svjesni, ali i svi članovi biračkih odbora koje smo postavili i svi posmatrači - nedvosmislen je Zekotić. 

On u pismu komentira i proslavu "pobjede" SDA s bikom na ražnju.

- Nažalost, naše okupljanje u Vršu (proslava pobjede na prošlim izborima) dokazalo je da su se glasovi krali samo da biste vi i vama bliski, uvaženi moj predsjedniče, veoma dobro i lagodno živjeli, a narodu ste kao zahvalu ispekli bika i poselamili do idućih izbora - napisao je, pored ostalog, u Zekotićevom pismu Asimu Kamberu.


Kompletno pismo pročitajte u galeriji.    

Nakon što je istupio iz SDA, napali mu oca, lokalnog imama 

Na jednom od lokalnih portala objavljena je i informacija da je brat Asima Kambera verbalno napao Šemsudina ef. Zekotića, inače oca Muhameda Zekotića. Sve to se događa nakon njegovog pisma i istupanja iz SDA.

Muhamed Zekotić je, kako je objavio ovaj portal, Policijskoj upravi Sanski Most prijavio Jasmina Kambera zvanog Japi zbog verbalnog napada na njegovog oca, ali i na njega samog s obzirom na to da je isti pozvao Kambera i zamolio ga da u njegove životne odluke ne miješa njegovog oca, na šta mu je Kamber opsovao Boga i zaprijetio novim napadom na kuću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.