SARAJEVO

Indijske investicije u BiH skromne, treba uspostaviti nove privredne kontakte

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija Gordan Milinić pozvao novoimenovanog ambasadora u Indiji Muhameda Čengića da se aktivnije angažira

Ilustracija

Srna

16.10.2018

Ukupne investicije iz Indije u BiH su skromne i iznose 1,7 miliona KM, uglavnom u proizvodnji i trgovini, te je direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić pozvao novoimenovanog ambasadora u Indiji Muhameda Čengića da se aktivnije angažira na uspostavljanju kontakata s tamošnjim privrednim komorama.

Milinić je naveo da je FIPA tokom ove i prošle godine imala nekoliko sastanaka s privrednicima iz Indije koji su zainteresirani za ulaganje u zdravstveni, poljoprivredni i drvni sektor BiH.

Iz FIPA-e je saopćeno da su indijski privrednici pokazali zainteresiranost i za otvaranje fakulteta informacionih tehnologija u BiH.

Milinić je na današnjem sastanku u Sarajevu pozvao Čengića da se aktivnije angažira na uspostavljanju kontakata s privrednim komorama Indije, kao i počasnim konzulima BiH u Indiji, koji su, kako je rečeno, poznati privrednici i aktivno rade na promociji BiH.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno razmotriti mogućnosti organiziranja privrednog skupa, na kojem bi FIPA predstavila mogućnosti za ulaganja u BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.